Dnevni presek

NOVO OLAKŠANJE, BROJKE PONOVO U PADU: U poslednja 24h manje novozaraženih, pet osoba preminulo

Autor Maja Gašić

Najnoviji podaci o koroni u Srbiji!

Izvor: MONDO/U.Arsić

U poslednja 24 časa u Srbiji je zabeleženo još 76 slučaja infekcije koronom, dok je, nažalost, preminulo još pet osoba.

Na respiratoru je 13 pacijenata.

U poslednja 24h u Srbiji je testirano je 7.730 osoba.

Dan ranije bilo je 80 slučaja infekcije koronom, dok je, nažalost, preminulo još šest osoba. Na respiratoru je bilo 16 pacijenata.

Ovo su teme dana vezane za koronu!

* Očekuje se pogoršanje

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar upozorio je danas da ukoliko nastavimo sa opuštenim ponašanjem i bez sprovođenja vakcinacije koja će nas dovesti do kolektivnog imuniteta, možemo očekivati pogoršanje situacije u vezi sa virusom korona za nekoliko nedelja.

Lončar je apelovao na sve, posebno na mlade, da se vakcinišu kako bismo došli do kolektivnog imuniteta.

“Gledamo parametre, a u kovid bolnici Batajnica smo u četvrtak imali 11 prijema, a pre dva-tri dana bilo je tri prijema. Dakle – to ne obećava”, upozorio je Lončar.

"Voleo bih da do jeseni možemo da idemo sa opuštenijom situacijom, ali sa ovakvim ponašanjem i vakcinacijom, pitanje je nedelja - kazao je Lončar, prenosi Tanjug, i dodao da se građani koncentrišu samo na broj zaraženih što je neodgovorno jer postoje i drugi pokazatelji koji govore o tome da se situacija pogoršava, kao što je povećan broj hospitalizovanih.

MONDO vas poziva da držite distancu, nosite masku i izbegavate okupljanja. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.