Zdravlje

Leto 2021: Krećite se, važno je!

Kao ljudi, pokrećemo svoja tela da bismo izrazili želje, potrebe, osećanja, misli i ideje. Na kraju, kako i koliko se krećemo određuje koliko ćemo dobro stupiti u kontakt sa svetom i uspostaviti veću svrhu u životu.

Izvor: Promo

Jasno nam je da se svako kreće na svoj način. Nije važno da li trčite, šetate, jurite za decom, igrate – važno je da nađete svoje načine i da ostanete aktivni.

Pokret znači bolje razmišljanje, jače međusobne odnosi, pronalaženje svrhe u životu i zdrav organizam.

Kretanje je zanimljivo i oslobađajuće. Kretanje je karta za mesto gde se osećate sposobno, slobodno i puni samopouzdanja.

Milion je situacija tokom dana u kojima se krećete, a da niste svesni. Hajde, premotajte ovaj dan i pogledajte koliko ste koraka napravili, koliko ste puta taj korak ubrzali, koliko dugo ste šetali sa decom ili osobom koju volite ili sa kućnim ljubimcem. Da li ste danas odvrnuli muziku i đuskali dok ste spremali kuću? Da li ste se pomerali u ritmu muzike za ples dok ste se spremali za faks ili posao? Da li ste, dok ste spremali klopu, nekoliko puta skoknuli do prodavnice, do dnevne sobe da nešto uzmete? Da li ste zalivali cveće i nekoliko puta išli po vodu? Da li ste se popeli na prste da poljubite ljubav svog života kad je krenula iz kuće u dan?

Da li vidte koliko pokreta dnevno napravite, a da niste ni svesni? Sve je pokret. Dan, svakodnevica, ljubav, učenje, odlazak na posao, kućni poslovi...

Kvalitet i kvantitet svakodnevnog kretanja,vaša snaga i okretnost, zapravo su markeri za nešto mnogo važnije:

-osećamo se energičnije i mlađe
-sposobni smo da obavimo poslove koje smo možda i godinama odlagali
-osećamo se snažnije
-ponosni smo na svoj način života i
-oslobođeni strepnji i ograničenja koja su nas dugo sputavala

Pokret, i najmanji, inspiriše na aktivniji život, da uživate u njemu, da prihvatte nove izazove, ali i da inspirišete druge da čine isto. Svima nam je potrebno više strasti, više hrabrosti, više pokreta, više zaštite.

I zato, budite hrabri, spontani i smeli.

Izvor: Promo

Šetajte. Trčite. Plešite. Usisavajte i pevajte kao da ste najveća svetska muzička atrakcija, plivajte, šetajte psa, pokušajte da stignete svoje klince na bajsu ili u trku, idite na jogu, sadite cveće ako imate baštu, a ako nemate, sadite na balkonu. Idite peške kad god možete i Idite stepenicama umesto liftom. Premestite socijalni život iz kafića u walk and talk formu. Smejte se sa prijateljima dok šetate ulicama i videćete kako se osmeh lančano širi. Dok perete zube, šetajte po stanu. Iskoristite pauzu na poslu da izađete u šetnju… Smislite milion drugih načina da statičnost pretvorite u pokret i videćete neverovatnu promenu u psihičkom i fizičkom zdravlju.
Zapamtite, počinje se od sitnih koraka i svaki je važan.

Ako samo nekoliko ovih navika uvrstite u svoju svakodnevicu, sigurni smo da ćete primetiti porast energije, raspoloženja, produktivnosti i motivacije za još veći pokret!

Tagovi