Zdravlje

KORONA BUKTI U SVETU, SKORO 3,5 MILIONA ZARAŽENIH ZA 7 DANA: Delta soj napravio haos, broj obolelih neprestano raste!

Autor Nataša Petrović

Delta soj korona virusa, koji je trenutno dominantan u velikom broju država, ubrzao je pandemiju - u toku jedne nedelje porastao broj zaraženih za 12 odsto!

Više od 3,4 miliona slučajeva korona virusa i 56.000 mrtvih registrovano je u svetu tokom prošle nedelje, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija u nedeljnom biltenu objavljenom u Ženevi rano jutros, što je povećanje za 12 odsto u odnosu na prethodnu nedelju.

"Ukupan broj novih slučajeva za period između 12. i 18. jula je bio 3,4 miliona, što je povećanje za 12 odsto u odnosu na prošlu nedelju", navela je SZO.

U međuvremenu, vodeći američki stručnjak za zarazne bolesti Entoni Fauči, izjavio je da je delta soj korona virusa uzrokovao više od 80 procenata novoobolelih slučajeva u Sjedinjenim Državama.

Delta soj korona virusa otkriven je u Indiji početkom 2021. Od tada je postao dominantna verzija virusa u Sjedinjenim Državama i drugim državama. Do sada je otkriven u više od 90 zemalja.

(MONDO/Tanjug)

MONDO vas poziva da držite distancu, nosite masku i izbegavate okupljanja. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.

Tagovi