Zdravlje

KOLIKO PUTA MESEČNO MUŠKARCI TREBA DA EJAKULIRAJU DA BI BILI ZDRAVI: Brojka će vas iznenaditi, viša je nego što mislite!

Autor Nataša Petrović

Otkrivena je "magična brojka" koliko puta mesečno bi muškarci trebalo da ejakuliraju da bi bili zdravi.

Izvor: staras/Shutterstock.com

Nije tajna da je ejakulacija važna za zdravlje muškaraca – stručnjaci to odavno ističu. Međutim, istraživanje sprovedeno na Harvardu utvrdilo je tačno koliko ejakulacija na mesečnom nivou je potrebno, da bi se smanjio rizik od raka prostate.

Studija koja je objavljena i na sajtu Evropske urologije, pokazala je da je kod muškaraca koji ejakuliraju najmanje 21 put mesečno, rizik obolevanja od raka prostate manji za trećinu.

U studiji je učestvovalo 31.925 muškaraca, koji su ispunjavali tri upitnika o učestalosti ejakulacije između 1992. i 2010. godine.

Rezultati su pokazali statistički značajno smanjenje učestalosti raka prostate među muškarcima koji su češće ejakulirali.

"Istraživali smo da li učestalost ejakulacije u odraslom dobu ima veze sa rizikom od raka prostate. Utvrdili smo da je veća učestalost ejakulacije povezana sa manjim rizikom obolevanja od raka prostate. Ovo otkriće je još jedan dokaz da češća ejakulacija u odraslom dobu donosi zdravstvene benefite", rekli su naučnici.

Ovo inače nije prva studija koja je povezala masturbaciju sa smanjenim rizikom od kancera. Do istog zaključka su došli i australijski naučnici 2003. godine,

Stručnjak koji je vodio istraživanje u Australiji, Grejam Džajls, istakao je da "što više ejakulacijom isperete kanale, to je unutra manje toksina koji bi mogli da oštete ćelije".

(MONDO)