Zdravlje

IMAO JE PETORO DECE, SAMO 39 GODINA I NIJE HTEO VAKCINU: Umro je od korone a ovo je poslednja poruka koju je poslao ženi

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Muškarac koji nije želeo da primi vakcinu protiv korone je preminuo nakon iznenadnog pogoršanja zdravstvenog stanja. Njegova žena na televiziji u suzama.

Izvor: Privatna arhiva

Otac petoro dece Majkl Fridi nije želeo da primi vakcinu protiv korone, već da "sačeka još malo". Umro je u 39. godini, a poslednja poruka koju je poslao svojoj ženi slomila joj je srce.

"Majkl i ja smo hteli da sačekamo, nismo hteli odmah da primimo vakcinu. Dogovorili smo se da sačekamo godinu dana od pojavljivanja vakcine, nismo bili sigurni, hteli smo da vidimo kako ljudi reaguju na cepivo. Nismo mislili da će godinu dana napraviti veliku razliku", rekla je Džesika Dupriz, koja je s Majklom imala petoro dece.

Porodica je otišla iz Las Vegasa na vikend van grada, jer su bile najavljene velike vrućine. Proveli su dan u zoo vrtu i vratili se a onda se Majkl požalio da mu nije dobro.

"Prvo je imao simptome, osip, kao jaku alergiju na vrućinu. Mislili smo da je samo izgoreo jer smo bili napolju, ali izašli su mu plikovi. Žalio se da ga peče koža, da ga sve boli", ispričala je ona.

"Vratili su ga kući iz Hitne pomoći, rekli da je test pozitivan, da pije mnogo tečnosti, da nema tešku kliničku sliku. Ali sve se promenilo preko noći. Majkl je poludeo, sve ga je bolelo, tresao se, nije mogao da jede. Nije mogao da spava. Nije mogao ni da stoji na nogama, onoliki čovek, gubio je ravnotežu. Onda odjednom nije mogao da diše. Smešten je u bolnicu, rekli su da ima obostranu upalu pluća. Premešten je potom u drugu bolnicu, bio je na kiseoniku. I kao da mu je bilo bolje. Slao mi je poruke, govorio mi da me voli, da mu nedostajemo deca i ja. I odjednom, samo je umro", rekla je vidno potresena Džesika za Si-En-En.

Ona je kroz suze rekla da je i sama htela da sačeka, po dogovoru, ali da je odmah otišla i vakcinisala se kada je Majklu potvrđeno prisustvo kovida u organizmu.

"Ja sam je primila, otišla sam istog dana kada je hospitalizovan. Mislila sam da ću ga negovati kod kuće, da ću sve vreme biti s njim. Da je primio vakcinu, bio bi i dalje ovde, sa mnom i našom decom. Uspeo bi da se izbori, imao bi šansu za život", rekla je ona.

Poslednja poruka koju joj je poslao glasila je - "trebalo je da primim prokletu vakcinu".

MONDO vas poziva da držite distancu, nosite masku i izbegavate okupljanja. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.

(MONDO)