Dnevni presek

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Preminule još četiri osobe!

Autor Nataša Petrović

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Izvor: MONDO/U.Arsić

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 1.837 novozaraženih od 12.091 testiranog uzorka, a nažalost, još četiri osobe su preminule

Na respiratorima se trenutno nalazi 39 pacijenata, a 961 osoba je na bolničkom lečenju.

Od početka epidemije je registrovano 744.150 slučajeva obolevanja od kovida, a 7.218 je preminulo. 

Testirano je 4.915.426 uzoraka.

Ovo su teme dana o virusu korona!

* Zakazana sednica Kriznog štaba

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa zakazana je za sutra, 24. avgust, u 16 časova.

Ovu vest je potvrdio je član Kriznog štaba dr Mijomir Pelemiš. 

Članica štaba prof. dr Tanja Jovanović kaže da je jasno da je talas koji je očekivan u semptebru, počeo u avgustu, a državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek, da 95 odsto novih zaraženih ima delta soj.

* 4 ključna pitanja na sednici

Prema pisanju medija, sednica Kriznog štaba je zakazana za 24. avgust, ali zvanične potvrde još uvek nema, a pojedini članovi Kriznog štaba kažu za MONDO da poziv za sednicu još uvek nisu dobili, ali da su sigurni da će "uskoro biti održana", a evo o čemu će biti reči.

Na sednici koja bi trebalo da se održi razmatraće se porast korona brojki, šta je potrebno uraditi kako bi se u Srbiji povećao broj vakcinisanih. Razmatraće se da li će biti uvedene kovid propusnice i kako će se pritisak povećati na zdravstvene i prosvetne radnike da se vakcinišu.

(MONDO)

MONDO vas poziva da držite distancu, nosite masku i izbegavate okupljanja. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.

Tagovi