Zdravlje

KORONA JE OPAKA, ČIM JOJ OKRENEMO LEĐA NAPADA JOŠ UBOJITIJE: Dr Tanja – Samo je jedan način da izađemo iz ove pošasti

Autor Maja Gašić

Dr Tanja Adžić Vukičević govorila je o tome kako zaustaviti koronu, kao i šta su sve srpski stručnjaci saznali tokom ovih 18 meseci pandemije.

Izvor: RTS/screenshot

Direktorka kovid bolnice u Batajnici, dr Tatjana Adžić Vukičević, rekla je da je za vreme provedeno u kovid bolnici naučila da se radi o opakom, opasnom virusu i da, kad god smo mu okrenuli leđa, napadao je jače i ubojitije. Poručuje da je vakcinacija jedini izlaz.

Više od 18 meseci Srbija se bori sa virusom korona. Koje smo lekcije do sada naučili, a s kojim izazovima se trenutno suočavamo – o tome će se danas razgovarati na simpozijumu koji organizuje najveća kovid bolnica u zemlji.

Za 10 meseci, Batajnica je zbrinula oko 9.600 pacijenata – mlađih i starijih, muškaraca i žena. Njihov najmlađi pacijent je imao 20 godina, a najstariji 101 godinu.

Direktorka Kovid bolnice u Batajnici, dr Tatjana Adžić Vukičević, rekla je da je za vreme provedeno u Kovid bolnici naučila da se radi o opakom, opasnom virusu i da, kad god smo mu okrenuli leđa, napadao je jače i ubojitije.

"Okretanje leđa znači da nismo poštovali mere, nismo nosili maske i nismo se vakcinisali", navela je Adžićeva.

Prema njenim rečima, čarobnog štapića nema, jedino rešenje je vakcinacija.

"Masovnoj vakcinaciji moramo pristupiti sada i odmah, drugog rešenja nema", naglasila je direktorka Kovid bolnice.

Naglasila je da su "pustili 105 kreveta u promet" i da je ostalo još postelja koje se čuvaju za eventualno pogoršanje situacije.

Tatjana Adžić Vukičević poručuje da je vakcinacija jedini izlaz da izađemo iz ove pošasti.

Mondo/RTS

MONDO vas poziva da držite distancu i nosite masku. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.