Dnevni presek

NAJNOVIJE KORONA BROJKE: Više od 6.000 zaraženih u Srbiji, 27 osoba preminulo!

Autor Nataša Petrović

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Izvor: MONDO/U.Arsić

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 6.249 novozaraženih od 21.163 testirana, a nažalost još 27 osoba je preminulo.

Na respiratorima se trenutno nalaze 142 pacijenta, a 3.057 je na bolničkom lečenju.

Od početka epidemije registrovan je 823.161 slučaj obolevanja od korona virusa, a 7.575 je preminulo. 

Ukupno je testirano 5.262.447 uzoraka. 

Ovo su teme dana o virusu korona!

* Srbi samo u dve države mogu bez "korona papira"

Usled alarmantnog broja novozaraženih korona virusom i činjenice da je Srbija trenutno treća zemlja u Evropi sa najviše novoobolelih na 100.000 stanovnika (posle Crne Gore i Gruzije), Savet EU nas je skinuo sa zelene liste za putovanja, a onda su njihovim putem krenule i zemlje članice Unije, ali i druge.

Tako su sada potvrde o vakcinaciji ili PCR test neophodni i za putovanje u Albaniju, Crnu Goru ili Severnu Makedoniju, zemlje koje su nam ovog leta bile potpuno otvorene. Srpski turisti trenutno, bez ikakvih korona papira mogu da idu samo u Bosnu i Hercegovinu i Mađarsku.

* Danci ukinuli sve mere pa napravili "istorijski" događaj

Danska je pre dva dana ukinula i poslednje epidemiološke restrikcije, a odmah nakon toga oko 50.000 ljudi moglo je da prisustvuje koncertu rok benda "The Minds of 99" na stadionu Parken.

Od prethodnog petka Danci više ne moraju da pokazuju tzv. kovid potvrdu, koja dokazuje da je osoba vakcinisana, prebolela ili negativna na korona virus. Veliki događaji poput koncerata, fudbalskih utakmica ili događaji u noćnim klubovima su upravo otvoreni.

Lokalni mediji su ovaj događaj proglasili "istorijskim“.

(MONDO)

MONDO vas poziva da držite distancu i nosite masku. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.

Tagovi