Dnevni presek

NAJNOVIJE KORONA BROJKE: Manje zaraženih nego prethodnih dana, 35 osoba preminulo!

Autor Nataša Petrović

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Izvor: MONDO/U.Arsić

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 6.745 novozaraženih od 22.547 testiranih, a nažalost, još 35 osoba je preminulo

Na respiratorima se nalazi 177 pacijenata, dok se u bolnicama širom zemlje leči 4.199 zaraženih.

Od početka epidemije u našoj zemlji je registrovan ukupno 860.431 slučaj obolevanja od korone, a 7.733 osobe su preminule. 

Testirano je 5.391.239 uzoraka.

Ovo je tema dana o virusu korona!

* Teška situacija u bolnici u Batajnici

Direktorka kovid bolnice u Batajnici izjavila je da je situcija u toj ustanovi veoma teška. 

"Situacija u Batajnici je veoma teška, nikad teža. Imamo preko 800 hospitalizovanih, od čega u jedinicama intenzivnog lečenja skoro 100 bolesnika. Polovina od ukupnog broja hospitalizovanih bolesnika je intubirana. Kliničke slike nikada nisu bile teže i dramatičnije, na sve strane leže preteški bolesnici na različitim vidovima kiseoničke potpore.

Mašine za ventilaciju-disanje nalaze se svuda u poluintenzivnim negama, što do sada nije bio slučaj. Svaki peti novoprimljeni bolesnik jeste kandidat za prijem u jedinicu intenzivne nege. Najtužnija slika u našoj bolnici jeste u jedinci intenzivnog lečenja broj 1A, gde jedno pored drugog, oboje intubirani, leži devojka stara 20 godina i mladić star 25 godina. Oboje nevakcinisani i bez pridruženih bolesti", kaže dr Adžić Vukičević.

(MONDO)

MONDO vas poziva da držite distancu i nosite masku. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.

Tagovi