Dnevni presek

DRASTIČAN SKOK KORONA BROJKI: Ponovo preko 7.000 novozaraženih, umrla 51 osoba

Autor Maja Gašić

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Korona je u proteklih 24 sata potvrđena kod 7.190 osobe, a nažalost preminulo je još 51. Na respiratorima je 269.

Uposlednja 24 sata testirano je ukupno 23.903 ljudi. Trenutno je hospitalizovano 6.519. Od početka pandemije u Srbiji je ukupno preminula 8.481 osoba.

Dan ranije, registrovan je 5.983 novi slučaj zaraze, a nažalost, još 50 osoba je preminulo. Na respiratorima je bilo 256 pacijenata, a na bolničkom lečenju 6.511 zaraženih.

Ovo su teme dana o virusu korona!

* Šta primiti posle 2 kineske vakcine?

Najveći deo stanovništva Srbije vakcinisan je "Sinofarm" ili kineskim cepivima, a kada je došla na red i treća doza mnogi su se odlučili da to bude "Fajzer".

Kada su pojedinci odlučili da "prebroje" antitela, ovakva kombinacija je dala zapanjujuće dobre rezultate - "eksplozija" antitela bila je tolika da su vrednosti bile višestruko iznad najniže granice i mnogostruko veće nego posle prve doze.

* 10 načina da se ne zarazite

Jesen je i zvanično stigla, a smena hladnih i toplih dana koja je tipična za ovu sezonu, pogoduje virusima. Pravi je trenutak da poradite na imunitetu i zaštitite se od infekcija, bilo da je reč o gripu, akutnim respiratornim virusnim infekcijama, koroni ili, pak, običnoj prehladi.

Kako izbeći zarazu?

"Ako sledite ove jednostavne preporuke, šanse da se zarazite će se višestruko smanjiti", kaže dr Aleksandar Gorjačev i navodi 10 zlatnih pravila za zaštitu od bolesti.

MONDO

MONDO vas poziva da držite distancu i nosite masku. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.