Dnevni presek

NAJNOVIJE KORONA BROJKE: Ponovo više od 6.000 zaraženih, raste broj preminulih!

Autor Nataša Petrović

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 6.217 novozaraženih od 22.574 testirana, a nažalost, još 65 osoba je preminulo.

Na respiratorima se trenutno nalazi 277 pacijenata. Na bolničkom lečenju je 6.788 inficiranih. 

Od početka epidemije u našoj zemlji je zaraženo ukupno 1.131.819 ljudi, a preminulo je 9.826.

Ovo su teme dana o virusu korona!

* Od korone preminulo četvoro iz iste porodice

Šesnaestogodišnji dečak, sin preminulog vozača Hitne pomoći otpušten je u dobrom stanju pre pet dana sa bolničkog lečenja, potvrdila je dr Olivera Ostojić, načelnica dečje klinike KBC "Dragiša Mišović".

Reč je o sinu Dejana Miloševića (46), čija smrt je četvrta ovog meseca u njegovoj porodici.

Sudbina Miloševića iz Zemuna potresla je Srbiju. Od kovida je u sredu preminuo dečakov otac Dejan, koji se lečio u KBC "Zvezdara". Prethodno su, u razmaku od svega mesec dana, posledicama korone podlegle i dečakova majka, baba - majka njegovog oca Dejana - i prababa. Na bolničkom lečenju je navodno i vozačev otac, deda dečaka, koji se, srećom, oporavio od bolesti.

* Da li će kovid propusnice biti neophodne i za Novu godinu?

Epidemiolog dr Predrag Kon rekao je da se zalaže za strože mere, tj. pre svega za to da kovid propusnice važe 24 sata, a ne samo posle 22 sata uveče. 

"Pravi efekti mogu da se vide ako se ta odluka uvede na 24 sata i to će biti vrlo čvrst stav medicinskog dela Kriznog štaba, ne samo epidemiologa nego kompletnog medicinskog dela Kriznog štaba usaglašen sa ministrom zdravlja, a Ministarstvo prosvete može da se uklopi u bilo kakve odluke koje bi bile sinhrone", rekao je Kon.

Na pitanje da li će kovid propusnice biti neophodne i za praznike i za doček Nove godine, epidemiolog je poručio:

"Kada je u pitanju doček Nove godine, ako zažive kovid propusnice biće reči i o takvim mogućnostima. Međutim, kako smo mi poznati kao ljudi koji ne poštuju mere, te da je jedina mera koju razumemo je potpuna zabrana videćemo šta će na kraju biti. Nadam se da će se to izmeniti".

(MONDO)

MONDO vas poziva da držite distancu i nosite masku. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.

Tagovi