Dnevni presek

NAJNOVIJE KORONA BROJKE U SRBIJI: Malo manje zaraženih, 64 osobe preminule!

Autor Nataša Petrović

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovan 6.001 novozaraženi od 20.128 testiranih, a nažalost, preminule su još 64 osobe

Na respiratorima se trenutno nalaze 282 pacijenta. U bolnicama je na lečenju 6.780 inficiranih.

Od početka epidemije u našoj zemlji je registrovano ukupno 1.137.820 slučajeva zaraze kovidom-19, a 9.890 osoba je preminulo. 

Ovo su teme dana o virusu korona!

* Najmlađa žrtva korone u Srbiji

Dečak S.R. (13) iz Sombora preminuo je juče u dispanzeru somborske bolnice. Veruje se da je smrt usledila kao posledica zaraze korona virusom.

Ovaj dečak je zvanično najmlađa žrtva koja je umrla od posledica kovida. On je sa majkom otišao u dispanzer gde mu je bilo loše, nakon čega je preminuo.

Izvori ovog portala kažu da je uzrok smrti plućna embolija, koja se definiše kao opstrukcija (začepljenje) jedne ili više plučnih arterija. Dečaku je, kako je preneto, pre nekoliko sedmica potvrđen korona virus.

* Prvi slučaj kovida na ostrvu Tonga

Ostrvska nacija sa 105.000 stanovnika upravo je zabeležila prvi slučaj korone. Vlasti Tonge zbog toga razmatraju zatvaranje ili zabranu putovanja. 

Ovo ostrvo je pandemiji odolevali punih godinu i po dana, bez ijednog slučaja zaraze. 

Prvi zaraženi čovek je turista sa Novog Zelanda, koji je stigao avionom sa još 214 putnika. Odmah je smešten u karantin, a vlasti razmatraju mere.

(MONDO)

MONDO vas poziva da držite distancu i nosite masku. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.

Tagovi