Dnevni presek

NAJNOVIJE KORONA BROJKE U SRBIJI: Više od 6.500 zaraženih, broj preminulih se ne smanjuje!

Autor Nataša Petrović

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 6.726 novozaraženih od 24.149 testiranih, a nažalost, još 61 osoba je preminula.

Na respiratorima se trenutno nalazi 279 pacijenata, dok je 6.770 zaraženih na lečenju.

Od početka epidemije u našoj zemlji registrovana su ukupno 1.162.482 slučaja obolevanja od korone, a 10.138 osoba je izgubilo život. 

Ovo su teme dana o virusu korona!

* Nova sednica Kriznog štaba

Zakazana je nova sednica Kriznog štaba, koja će se održati sutra, 4. novembra, od 15.30 časova. Jedna od tema biće početak raspusta za školarce, navode mediji. 

* Doneta konačna odluka o trećoj dozi

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" na svom zvaničnom sajtu objavio je kada tačno ko treba da primi treću dozu vakcine.

Nа оsnоvu оdluке Nаciоnаlnоg коmitеtа zа imunizаciјu, bustеr dоzа vакcinе prоtiv COVID-19 primеnjuје sе коd svih оsоbа коd којih је zаvršеnа primоvакcinаciја, i to: 

Nакоn nајmаnjе čеtiri mеsеcа оd dаvаnjа drugе dоzе, коd оsоbа које su prеthоdnо primilе dvе dоzе inакtivisаnе vакcinе (SАRS-CоV2 (Vеrо Cеll) Inаctivаtеd-Sinоphаrm).

Nакоn nајmаnjе pеt mеsеci оd dаvаnjа dоdаtnе, trеćе dоzе, коd оsоbа sа primаrnim i sекundаrnim imunоdеficiјеnciјаmа (оsоbе које su nакоn nајmаnjе 28 dаnа оd drugе dоzе primilе mRNК vакcinu, као dоdаtnu, trеću dоzu).

(MONDO)

MONDO vas poziva da držite distancu i nosite masku. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.

Tagovi