Dnevni presek

NAJNOVIJI KORONA PRESEK! Manje novozaraženih, ali veći broj preminulih

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

U poslednjih 24 sata, registrovano je još 6.126 novih slučajeva zaraze korona virusom, a broj preminulih je, nažalost, 64.

Broj pacijenata na respiratorima je 277.

Prethodnog dana, novozaraženih je bilo 6.726, preminulih 61 i 279 na respiratorima.

Ovo su teme dana vezane za koronu!

* PRVA PILULA PROTIV VIRUSA

Britanija je odobrila upotrebu tablete protiv korona virusa koja, prema tamošnjim istraživanjima, ima antivirusno dejstvo kod ranih slučajeva zaraze. Lek "molnupiravir" navodno prepolovljava šansu za hospitalizaciju ili smrtni ishod kada se primeni u ranoj fazi bolesti, nakon pozitivnog testa ili najkasnije pet dana nakon pojave simptoma.

Izvor: Profimedia/ABACA

* SIMPTOMI POSTKOVID SINDROMA

Specijalista interne medicine i kadiolog dr Nataša Ristić detaljno je objasnila simptome postkovid sindroma. Pročitajte da li pojava postkovid sindroma zavisi od težine kliničke slike koju ste imali tokom bolesti, da li bi svako ko je preležao koronu trebalo da se javi kardiologu, i druge detalje.

Izvor: TV Prva/screenshot

* FARMAKOLOG O IVERMEKTINU

Farmakolog i profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu objasnio sve o ivermektinu - leku za koji mnogi tvrde da pomaže u lečenju kovida. Pročitajte detaljno izlaganje prof. dr Radana Stojanovića!

MONDO vas poziva da držite distancu i nosite masku. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.

Tagovi