Dnevni presek

NOVI SKOK KORONA BROJKI U SRBIJI POSLE VIKENDA: Preminulo još 57 osoba!

Autor Nataša Petrović

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U poslednja 24 sata u našoj zemlji je registrovano 3.487 novozaraženih od 15.764 testirana, a nažalost, još 57 osoba je preminulo.

Na respiratorima se trenutno nalazi 266 pacijenata. Na bolničkom lečenju je 6.411 zaraženih. 

Od početka epidemije u Srbiji je registrovano ukupno 1.214.650 slučajeva obolevanja od kovida-19, a 10.896 osoba je preminulo. 

Ovo su teme dana o virusu korona!

* Srbija izašla iz crne zone

Srbija je izašla iz crne korona zone posle više od dva meseca, potvrdio je epidemiolog u penziji prof. dr Radmilo Petrović.

Crna zona podrazumeva više od 1.000 zaraženih korona virusom na 100.000 stanovnika, u poslednjih 14 dana. Srbija je brojkama od nedelje, 14. novembra, konačno izašla iz te zone. Imali smo manje od 3.000 novozaraženih, što je najmanji broj još od septembra.

Aktuelni, četvrti talas korone trajaće sigurno do kraja godine, rekao je on.

* Zaražena devojčica (16) iz Užca se probudila iz kome

Devojčica od 16 godina, koja je zbog kovida mesec dana bila intubirana na repiratoru u Institutu za majku i dete, i dalje je na mehaničkoj ventilaciji, ali je sada svesna, probuđena iz veštačke kome i pita kada će da ide kući, što je veliko ohrabrenje za lekare.

Pulmolog prof. dr Predrag Minić s Instituta za kaže da je devojčica sada potpuno svesna i da je on, kao lekar, konačno zadovoljan, mada još nije sve gotovo.

(MONDO)

MONDO vas poziva da držite distancu i nosite masku. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.

Tagovi