Zdravlje

"JOŠ MI SE PEVA, JOŠ MI SE ŽIVI!" Merimine reči slamaju srca - preležala koronu, pa otkrila šta joj je bilo NAJTEŽE

Autor Nataša Petrović

Pevačica koja je preminula od raka nedavno je preležala koronu!

Izvor: Youtube/Screenshot/RTS Ordinacija - Zvanični kanal

Pevačica Merima Njegomir preminula je u 69. godini nakon borbe sa karcinomom, a početkom godine je preležala i koronu. U emisiji RTS ordinacija govorila je o tom iskustvu.

"Radujem se što sam ovde sa vama, što me korona nije odvela na drugu stranu", rekla je pevačica na početku emisije.
Merima Njegomir imala je hipertenziju, što je jedan od faktora rizika za koronu, zbog čega je priznala da ju je vest o pandemiji uplašila.

"Čuvala sam se, izmestila sam se van grada, deca su mi donosila namirnice", rekla je pevačica koja je koronu preležala u februaru, a otkrila je i kako se zarazila.

"Znam kako sam se zarazila jer sam se maltene dva-tri dana pre toga testirala, bila sam negativna. Slučaj je hteo da jedna komšinica dođe kod mene na kafu, posedele smo, bila sam već opuštena i izgleda da sam u stvari tu dobila taj virus. Nisam znala da je ona zaražena, možda ni ona nije znala iako su neki članovi porodice već imali koronu. Treći dan nakon susreta sam se probudila sa ogromnim bolom u glavi i pomislila sam da imam temperaturu. Izmerila sam, imala sam 37,8 i šta bih pomislila nego da imam koronu. Bila sam u panici, brzo sam se obukla i zvala doktora".

Tog dana se, kako je ispričala, testirala, a sutradan dobila rezultat da je pozitivna na korona virus.

Doktor joj je rekao da bi trebalo odmah da se hospitalizuje, što je, kaže, "prihvatila trčeći" jer je bila veoma uplašena.

Pevačica je dva dana imala temperaturu, a o svemu kaže da "nije prijatan osećaj kad shvatite da imate koronu jer vam kroz glavu prolazi sve ono što ste slušali do tada, prođu vam kroz glavu prijatelji, kolege, izgubila sam mnogo prijatelja".

U trenutku kada je imala koronu, ćerka Merime Njegomir je bila trudna, a pevačica kaže da joj je to bilo najteže jer je samo dan pre testiranja bila kod ćerke.

"To je bilo najstrašnije što sam razmišljala, otišla sam kod nje u ponedeljak, u utorak ujutru sam imala temperaturu, ona je već na početku devetog meseca. Kad sam otišla u bolnicu, čule smo se telefonom, ona kaže ’mama, ja imam temperaturu’. Ona je otišla da se testira i utvrdilo se da je i ona pozitivna".

Srećom, sve se dobro završilo i "rodila je slatku, zdravu devojčicu i obe su dobro".

Pevačica je, s druge strane, bila u bolnici deset dana, ali srećom nije imala pluća jer je reagovala na vreme, tj. odmah je otišla kod lekara.

"Ja sam srećna i zadovoljna izašla. Još mi se peva, još mi se živi", izjavila je Merima Njegomir, koja nas je, nažalost, napustila nekoliko meseci kasnije.

(MONDO)