Dnevni presek

NAJNOVIJE KORONA BROJKE U SRBIJI: Ide nabolje, manje preminulih i zaraženih nego juče!

Autor Nataša Petrović

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 2.648 novozaraženih od 14.051 testiranog, a nažalost, još 51 osoba je preminula.

Na respiratorima se trenutno nalazi 228 pacijenata. Na bolničkom lečenju je 6.106 zaraženih.

Od početka epidemije u našoj zemlji je registrovano ukupno 1.230.976 slučajeva obolevanja od kovida-19, a 11.166 osoba je preminulo. 

Ovo su teme dana o virusu korona!

* Najavljena sednica Kriznog štaba

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će sledeće nedelje biti održana sednica Kriznog štaba, na kojoj će između ostalog biti priče i o eventualnom uvođenju kovid propusnica i u drugim objektima. Brnabić je još dodala da medicinski deo Kriznog štaba i dalje zagovara da se kovid propusnice uvedu 24 sata u svim zatvorenim prostorima, osim u prodavnicama, ali da je važno kako sprovesti kontrolu poštovanja te mere.

* Razgovaraće se o uvođenju kovid propusnica za 24 sata

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar odgovorio je na pitanje medija da li je realno da budu uvedene kovid propusnice koje će važiti 24 sata

"O tome ćemo razgovarati na Kriznom štabu, nije korektno da mi sada ovde razgovaramo i to nema nikakvog smisla. Kada bude zakazan Krizni štab analiziraćemo trenutnu situaciju. Ne radi se o kovid propusnicama, radi se o tome da želimo jednu bezbednu atmosferu i bezbedne objekte za sve. Trenutno je sve to jedino moguće uz propusnice. Propusnica je ili ste vakcinisani ili ste se testirali".

(MONDO)

MONDO vas poziva da držite distancu i nosite masku. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.

Tagovi