Dnevni presek

NAGLI SKOK KORONA BROJKI U SRBIJI: Više od 2.700 zaraženih, još 27 preminulo!

Autor Nataša Petrović

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 2.765 novozaraženih od 14.062 testirana, a nažalost, još 27 osoba je preminulo. Na respiratorima se trenutno nalazi 87 pacijenata, a 2.142 su na bolničkom lečenju.

Podsetimo, prema jučerašnjem preseku je u našoj zemlji bilo 1.907 inficiranih, 21 osoba je preminula, a 89 ih je bilo na respiratorima. 

Ovo su teme dana o virusu korona!

* Raste broj asimptomatskih slučajeva

Načelnik Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević izjavio je jutros za RTS da raste broj inficiranih, ali i asimptomatskih slučajeva. 

"Već prvi dan posle Nove godine smo primetili u našem centru Hitne pomoći skok kovid pozitivnih lica. To su ljudi koji su došli bez simptoma, zbog blagih stomačnih tegoba, proliva ili slično, a nakon toga uz gušobolju i sve ostale, urade se dijagnostički pregledi, između ostalog PCR, i otkrijemo da su pozitivni".

On je istakao da u poslednjih meseca dana pada broj hospitalizovanih, što je svakako dobro.

* Prvi slučaj "florone"

Izrael je prijavio prvi registrovan slučaj "florone", odnosno istovremene infekcije kovidom-19 i gripom! Reč je o pacijentkinji koja je došla na porođaj, i koja nije vakcinisana ni protiv korone, ni protiv gripa.

Dr Nala Abdul Vahab iz Univerzitetske bolnice u Kairu nešto ranije je izjavio da dvostruka infekcija može da dovede ljudski imuni sistem do kolapsa, s obzirom na to da tera telo da se bori sa dva virusa istovremeno.

(MONDO)

MONDO vas poziva da držite distancu i nosite masku. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.

Tagovi