Dnevni presek

KORONA BROJKE U BLAGOM PORASTU, I DALJE VISOKE: Skoro 8.000 zaraženih, 22 osobe preminule!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

U poslednja 24 sata korona virus je potvrđen kod još 7.949 osoba od 23.278 testiranih. Nažalost, preminulo je još 22 ljudi dok je broj pacijenata na respiratorima 81.

Dan ranije, Srbija je imala 7.652 nova slučaja, 23 preminulih i 83 osobe na respiratorima, uz njih 2.216 na bolničkom lečenju. Pročitajte teme dana vezane za korona virus!

* DA LI NAM PRETI SPLITSKI SOJ KORONE?

Pročitajte šta kaže ugledni infektolog, profesor doktor Andrej Trampuž - situacija u Hrvatskoj je daleko od kontrolisane, a upravo to su uslovi u kojima nastaju novi sojevi!

"To nije talas, nego cunami, i širi se jer mere nisu dobre i malo ko ih se pridržava. Hrvatska je, uopšteno gledano, slabo vakcinisana a ovaj soj ima mogućnost da jedan inficirani zarazi njih šest do osam. Omikronom svako može da se zarazi jer ga ima toliko 'u vazduhu'. Vakcinisane osobe imaju mnogo manje šanse za bolničko lečenje, imaće lakše simptome, nalik prehladi", rekao je on.

Izvor: YouTube/screenshot/K1 televizija

* PRELEŽALI DELTU, SADA IMAJU OMIKRON

Zamenica direktorke kovid bolnice u Batajnici govorila je na televiziji o slučajevima ponovnog zaražavanja korona virusom.

"Javljaju se sada i naši pacijenti koji su već preležali koronu a sada imaju infekciju omikronom koja ima simptome nalik prehladi. Kada je reč o pacijentima koji su kod nas na lečenju uglavnom su to nevakcinisane osobe, stariji i pacijenti sa hroničnim bolestima. Među novozaraženim ima i dosta mladih", kaže doktorka Aleksandra Spurnić.

* HAOS OKO NOVAKA NE JENJAVA

Nakon ukidanja vize i medicinskog izuzeća, srpski teniser Novak Đoković i dalje čeka odluku australijskih vlasti u hotelu u Melburnu. Đoković je medicinsko izuzeće od vakcinacije neophodne za ulazak u Australiju dobio zbog preležanog korona virusa, ali je potom nastala zbrka. Pročitajte naš ekskluzivni intervju iz Melburna, i pogledajte prvo obraćanje Novaka Đokovića.

Izvor: Profimedia

MONDO vas poziva da držite distancu i nosite masku. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.

(MONDO)

Tagovi