Zdravlje

DRAMATIČAN SKOK KORONA BROJKI: Preko 13.000 zaraženih, preminulo 22

Autor Tamara Veličković

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U poslednja 24 sata korona virus je potvrđen kod još 13.693 osoba. Nažalost, preminulo je još 22 ljudi, dok je na respiratorima 86 pacijenata.

Od poslednjeg preseka, testirano je 37.402.

Dan ranije, Srbija je imala 8.949 novih slučajeva, 24 preminulih i 87 osoba na respiratorima. Pročitajte teme dana vezane za korona virus!

*POSTKOVID SINDROM JE ZABRINJAVAJUĆA STVAR

Državni sekretar Ministarstva zdravlja, doktor Mirsad Đerlek istakao je da mladi koji preleže koronu ne treba da se opuste, jer se većina i nakon nekoliko meseci vrati sa težom kliničkom slikom, poput moždanog udara.

Izvor: RTS/PrintScreen

 *PRED NAMA SU 3 TEŠKA MESECA

Dejvid Nabaro, specijalni izaslanik Svetske zdravstvene organizacije, rekao je da nam predstoji težak period zbog talasa korone, ali da je kraj pandemije na vidiku.

Izvor: YouTube/SkyNews

*U BEOGRADU NAJVIŠE ZARAŽENIH

Dr Predrag Kon istakao je da je Beograd "eskplodirao" sa zaraženima nakon dočeka Nove godine, kao i da se u narednim danima očekuje petocifren broj novozaraženih.

Izvor: RTS/PrintScreen

*KORONA UTIČE NA SVE ORGANE

Urolog, prof. dr Aleksandar Milošević upozorava da koronavirus ostavlja posledice na bubrege, o čemu se ranije nije govorilo.

MONDO vas poziva da držite distancu i nosite masku. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.

(MONDO)