Zdravlje

VODITELJKA IMA NEOBIČAN SIMPTOM 4 NEDELJE NAKON KORONE: "Ne mogu više, koliko dugo će ovo da traje?"

Autor Nataša Petrović

Bivša voditeljka i novinarka otkrila sve o neobičnom simptomu sa kojim se suočava nedeljama nakon kovid dijagnoze!

Izvor: Instagram/Screenshot/larlmortlock

Šarlot Morlok, nekadašnje lice televizije "Skaj njuz" ranije ovog meseca dobila je pozitivne rezultate testa na koronu, a sada se, tri i po nedelje nakon dijagnoze požalila na neobičan simptom.

"Tri i po nedelje nakon dijagnoze kovida, moj puls je sve vreme visok", tvitovala je Šarlot, koja je, osim ovog, imala simptome umora i anksioznosti.

Ona kaže da je pametni sat upozorava da "gotovo da nema trenutka odmora".

"Čitam, meditiram, vežbam, spavam. Donela sam čak i tešku odluku da prestanem da pijem kafu. Koliko dugo će ovo da traje?", upitala je na društvenim mrežama.

Voditeljka i novinarka nije jedina koja ima ovaj simptom – jedna žena je u komentarima otkrila da je prošla kroz isto.

"Imala sam isti problem kao Šarlot. I ja sam imala kovid pre oko četiri nedelje i od tada imam ubrzan puls i palpitacije", poručila je, dodajući da su joj lekari rekli da će vremenom proći samo od sebe, ali da su joj za svaki slučaj radili brojne preglede i testove.

Iako to ne spada u česte simptome, poput umora ili malaksalosti, ubrzan puls može da bude simptom dugog kovida.

Stručnjaci su istakli da kod dugog kovida može da dođe do ubrzanog pulsa, kada imuni sistem, odgovarajući na infekciju, utiče na autonomni nervni sistem, a ne na samo srce. Drugim rečima, verovatno je reč o imunološkom odgovoru, a ne o nekakvom oštećenju srca.

Ipak, ukoliko primetite bilo kakve simptome nakon preležanog kovida, ne uzimajte ih zdravo za gotovo, već idite kod lekara.

(MONDO)