Zdravlje

NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI: Ponovo skok broja zaraženih, preminulo 63!

Autor Tamara Veličković

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Korona virus je u prethodna 24 časa potvrđen kod još 11.439 ljudi. Nažalost, preminulo je još 63 osobe, a broj pacijenata na respiratorima je 164.

Testirano je 26.873 osoba u poslednja 24 sata.

Dan ranije, zabeleženo je 10.602 slučaja infekcije, uz 63 osobe sa smrtnim ishodom i 154 pacijenta na respiratorima.

OVO SU TEME DANA VEZANE ZA KORONU!

*CRNA ZONA KORONA VIRUSA

Profesor računarskih tehnologija Petar Kočović rekao je u Jutarnjem programu kada će korona brojke u Srbiji pasti višestruko, prema njegovim procenama i računicama.

Izvor: Pink

"Juče je bio 11. dan kako padamo, da ne bude nesporazuma, danas i sutra povećani brojevi. I manje se testira, i pregleda, pa se onda to u bazi podataka skupi tako u ponedeljak i utorak. Oko 24-25. februara ćemo doći na nivo od hiljadu zaraženih dnevno", rekao je on.

Osim toga, Petar Kočović istakao je da je Srbija trenutno u crnoj zoni korona virusa, kao i veći deo Evrope, ali da se nazire bolje vreme.

*DECA SU NAJUGROŽENIJA

Direktor Doma zdravlja Savski venac i koordinator procesa imunizacije u Beogradu, dr Zoran Bekić, istakao je na RTS-u da omikron pokazuje sve veću tendenciju ka napadanju dece.

Izvor: Pink/screenshot

"Omikron se pomera ka deci i starijima, i oni su najčešće lečeni u bolnici. Mlađi su ugroženiji jer nisu vakcinisani, u starijoj populaciji taj problem nemamo jer je tu vakcinisano dve trećine ljudi. Pritisak na kovid ambulante je veliki jer je tri do četiri puta veći broj pacijenata u januaru, nego u decembru", kazao je dr Bekić i dodao:

"Ali zabrinjava broj inficirane dece, uglavnom školske, imamo ih nekoliko u predškolskom uzrastu. Poslednjih sedam dana raste broj, krajem decembra imali smo jedno do dvoje dece, a krajem januara njih 25 inficiranih", rekao je on.

MONDO vas poziva da držite distancu i nosite masku. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.

(MONDO)

Tagovi