Ispovest

IMALA SAM OBIČNE SIMPTOME, A ONDA ZAMALO UMRLA: Devojka (20) opisala znake SMRTONOSNOG stanja, može svakog da pogodi!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Studentkinja matematike opisala je koji su bili simptomi sepse za koju nije imala pojma da je ima, a jedva je ostala živa!

Izvor: Facebook/Georgia Coulson

Devojka od samo 20 godina završila je u komi i jedva je izvukla živu glavu, a sve to zbog neotkrivenog slučaja ozbiljne zdravstvene komplikacije! Džordžija Kolson (20) je jedva ostala živa nakon što je dobila sepsu, ali nije umela da prepozna simptome, niti su joj doktori bili od veće pomoći. Studentkinja matematike iz Gilforda u Velikoj Britaniji rekla je da je u septembru prošle godine, početkom semestra, išla na žurke.

Džordžija je potom bila umorna, iscrpljena i imala je povremenu temperaturu. Ali sve je to pripisala takozvanom "gripu brucoša", lakšoj bolesti koja često pogađa studente tokom prvih par nedelja semestra.

Dva puta je pozvala Hitnu pomoć i konsultovala se sa lekarima, koji su joj rekli da verovatno ima koronu. Ali uradila je dva testa i oba su bila negativna. Kada su počeli i bolovi u stomaku, Džordžija je opet pozvala Hitnu i ovoga puta su joj rekli da dođe u bolnicu jer brinu da joj je puklo slepo crevo.

Izvor: Facebook/Georgia Coulson

Kada su je konačno pregledali, Džordžija je bila u tako lošem stanju da je odmah stavljena u veštački izazvanu komu. Duže od dve nedelje je bila u komi dok se njeno telo borilo sa sepsom, za koju nije ni znala da je ima.

"Nisam ni razmišljala o sepsi, mislila sam da imam 'brucoški grip'. Nisam brinula o koroni jer su mi rezultati bili negativni. Tri dana sam bila u krevetu, naizmenično mi je bilo vruće i hladno, osećala sam umor, ali i oštar bol svaki put kada bih udahnula. Niko mi do tada nije rekao da su temperatura i drhtanje simptomi sepse", ispričala je ona.

"Kada sam došla u bolnicu, nisam mogla da stojim. Odmah su me poslali na skener i rendgen, utvrđeno je da sam u septičnom šoku i da su mi pluća upaljena. Pritisak mi je bio toliko nizak, kao i nivo kiseonika, da sam stavljena u komu i na respirator", rekla je Džordžija.

"Sepsa se brzo širi i želim da skrenem pažnju na ovaj problem. Da sam ostala kod kuće, u krevetu, još nekoliko dana, verovatno bih umrla. Prošlo je nekoliko meseci ali i dalje sam izuzetno umorna, i ponekad me bole pluća", zaključila je Džordžija.

Pročitajte i ispovest srpske voditeljke koja se izborila sa sepsom!

(MONDO)

Tagovi