Zdravlje

SNIMAK PLUĆA NORMALAN, ALI SU MU ONDA RUKE POCRNELE: Smrt mlađeg pacijenta potresla doktorku, sve vreme ga zvala "dečko"

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Čovek koji je bio rođen 1976. preminuo je u kovid bolnici u Batajnici. Doktorka tražila obdukciju.

Izvor: RTS/screenshot

Direktorka kovid bolnice Batajnica ispričala je u Dnevniku RTS-a sve o slučaju koji ju je potresao toliko da je uradila nešto što nije za dve godine pandemije korone.

"Radi se o jednom mladom čoveku,1976. godište koji je prve simptome dobio u nedelju. Simptomi su bili kao i kod svih drugih bolesnika - povišena temperatura i bolovi u mišićima. On je registrovan u kovid ambulanti u Zemunu kao lakši slučaj", kaže doktorka Tatjana Adžić Vukičević i navodi da se stanje, međutim, brzo pogoršalo za samo tri dana.

"U sredu na četvrtak kada se javio u prijemno-trijažni centar bio je toliko narušenog opšteg stanja da je došao praktično iz kreveta u šortsu i majici. Odmah je primljen u našu bolnicu, to je bilo u ranim jutarnjim satima, imao je potpuno normalan snimak pluća i potpuno uredan EKG zapis i urednu laboratoriju osim nešto povišenog nivoa hemoglobina i ono što je za brigu bilo to je da nismo mogli da nađemo nijedan palpabilan puls", objasnila je Adžić Vukičevićeva, koja ga je tokom gostovanja uznemireno nazivala "dečko", što svedoči o potresnosti smrti čoveka od samo 46 godina.

Nekoliko minuta nakon toga, ističe, ruke su mu pocrnele i prebačen je u jedinicu intenzivnog lečenja.

"Odmah je započeta reanimacija koja je trajala 52 minuta i on je preminuo", navela je doktorka.

"Ja sam zamolila kolege iz radiološke službe da se, preminulom pacijentu, uradi skener koji je pokazao difuzne trombove, znači svuda ishemijske promene -- od glave, pluća, stomaka, gorih i donjih ekstremiteta. Prvi put sam od kada radi kovid bolnica u Batajnici, za ovih 15 meseci, naložila da se uradi sudska obdukcija", naglasila je Adžić Vukičevićeva.

Pročitajte i iskustvo pacijentkinje iz Čačka koja je imala neobičan simptom korone!

MONDO vas poziva da držite distancu i nosite masku. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.

(MONDO)

Tagovi