Dnevni presek

MANJE ZARAŽENIH NEGO JUČE, ALI VIŠE PREMINULIH: Najnovije korona brojke u Srbiji!

Autor Nataša Petrović

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U poslednja 24 sata u Srbiji je korona potvrđena kod 1.273 osobe od 8.110 testiranih. Nažalost, još 12 je preminulo, a na respiratorima se trenutno nalazi 38 pacijenata, dok je 709 na bolničkom lečenju.

Podsetimo, prema jučerašnjem preseku su registrovana 1.693 nova slučaja kovida, devetoro je preminulo, a na respiratorima je bilo 39 obolelih. 

Ovo je tema dana o virusu korona!

* Posle preležane korone preti 20 komplikacija

Sprovedeno istraživanje koje je objavljeno u stručnom časopisu "Nejčr medisin" utvrdilo je da su ljudi koji su preležali kovid izloženi većem riziku od 20 zdravstvenih stanja. Oni koji su imali teži oblik korone, pa su zbog toga hospitalizovani, imaju još veći rizik od ovih komplikacija, upozorili su naučnici.

Na spisku zdravstvenih problema koji se češće javljaju kod obolelih od kovida su: moždani udar, prolazni ishemijski napad (simptomi slični moždanom udaru koji traju kraći vremenski period), atrijalna fibrilacija, sinusna tahikardija, sinusna bradikardija, ventrikularne aritmije, atrijalna fibrilacija (treperenje pretkomora), perikarditis, miokarditis, akutne koronarne bolesti, infarkt miokarda, ishemijska kardiomiopatija, angina, srčani udar, neishemijska kardiomiopatija, kardiogeni šok, plućna embolija, tromboza dubokih vena i tromboza površinskih vena.

(MONDO)

MONDO vas poziva da držite distancu i nosite masku. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.

Tagovi