Zdravlje

PONOVO SKOK KORONA BROJKI U SRBIJI! Više zaraženih i preminulih nego juče!

Autor Tamara Veličković

Najnovije vesti o korona virusu u Srbiji!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Korona virus je u prethodna 24 časa potvrđen kod još 1.933 osoba. Nažalost, preminulo je još 11 osoba, a broj pacijenata na respiratorima je 37.

Testirano je 15.857 osoba u poslednja 24 sata.

Dan ranije, zabeleženo je 1.783 slučaja infekcije, uz 10 osoba sa smrtnim ishodom i 41 pacijentom na respiratorima.

OVO SU TEME DANA VEZANE ZA KORONU!

*POSLE KORONE 20 KOMPLIKACIJA

Sprovedeno istraživanje koje je objavljeno u stručnom časopisu "Nejčr medisin" utvrdilo je da su ljudi koji su preležali kovid, izloženi većem riziku od 20 zdravstvenih stanja. Oni koji su imali teži oblik korone, pa su zbog toga hospitalizovani, imaju još veći rizik od ovih komplikacija, upozorili su naučnici.

Na spisku zdravstvenih problema koji se češće javljaju kod obolelih od kovida su: moždani udar, prolazni ishemijski napad (simptomi slični moždanom udaru koji traju kraći vremenski period), atrijalna fibrilacija, sinusna tahikardija, sinusna bradikardija, ventrikularne aritmije, atrijalna fibrilacija (treperenje pretkomora), perikarditis, miokarditis, akutne koronarne bolesti, infarkt miokarda, ishemijska kardiomiopatija, angina, srčani udar, neishemijska kardiomiopatija, kardiogeni šok, plućna embolija, tromboza dubokih vena i tromboza površinskih vena.

MONDO vas poziva da držite distancu i nosite masku. Poštovanje mera i vakcinacija su jedini način da se spreči širenje epidemije.

(MONDO)

Tagovi