Zdravlje

MUŠKARAC HITNO ZAVRŠIO U BOLNICI ZBOG MASTURBACIJE! Lekari otkrili retko stanje koje nastaje usled NAGLIH POKRETA

Autor Tamara Veličković

Nakon što je osetio oštar bol u grudima tokom masturbacije, mladić je odmah primljen u bolnicu.

Izvor: Shutterstock/Spotmatik Ltd

Dvadesetogodišnji mladić iz Švajcarske proveo je nekoliko dana u bolnici kada je tokom masturbiranja osetio oštar bol u grudima. Lekari u svojim izveštajima navode da se radi o "agresivnoj masturbaciji" jer je pregledima utvrđeno da je mladić zadobio retko oboljenje koje nastaje usled naglih pokreta.

Kako se navodi, muškarac nije mogao da dođe do daha zbog bola u grudima. Lice mu je bilo natečeno, a otežano disanje opisuje se kao "neprekidno škripanje".

Doktori su uradili rendgenski snimak nakon čega je utvrđeno da muškarac boluje od spontanog pneumomedijastinuma. Spontani pneumomedijastinum je retko oboljenje. Javlja se zbog formiranja komunikacije između medijastinuma i bronha usled propagacije vazduha do koje može da dođe usled prskanja promena na plućima kod određenih bolesti.

Obično je uzrokovan rigoroznom vežbom ili nasilnim pokretima i kašljem.

Mladić je proveo tri dana na intenzivnoj nezi, nakon čega se potpuno oporavio u bolnici u Vinterturu. Pušači su pod povećanim rizikom od pojave spontanog pneumomedijastinuma, rekli su istraživači.

Vodeći autori studije dr Nikola Rajić i dr Kristijan Šandl dodali su da je mladi Švajcarac negirao da je intenzivno vežbao, ali je priznao da je masturbirao. Rendgen je pokazao veliku količinu vazduha zarobljenu iznad njegovih pluća, a doktori su naknadno otkrili da je vazduh zarobljen sve do osnove njegove lobanje.

Lekari su mladiću dali kiseonik kako bi mu pomogao da pravilno diše. Takođe mu je dat analgetik paracetemol kako bi se izborio protiv bolova u grudima, kao i antibiotici da bi se odbranio od moguće infekcije.

(MONDO)

Tagovi