Dnevni presek

NOVI SKOK KORONA BROJKI, VIRUS SE NE PREDAJE: Skoro 600 zaraženih, preminulo još 6 osoba!

Autor Nataša Petrović

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U poslednja 24 sata u Srbiji je korona potvrđena kod 589 osoba od 9.416 testiranih. Nažalost, još šestoro je preminulo, a na respiratorima se trenuno nalazi 21 pacijent, dok su na bolničkom lečenju 352 kovid pacijenta.

Podsetimo, juče su u našoj zemlji bile 463 zaražene osobe, troje je izgubilo život, a 23 inficiranih je bilo na respiratorima. 

Ovo je tema dana o virusu korona!

* Kovid smanjuje iQ

Nova studija je dokazala da korona može smanjiti koeficijent inteligencije i ostariti mozak za čak 20 godina! Ljudi, koji su primljeni u bolnicu sa virusom, mogli su da pretrpe oštećenje mozga koje traje duže od šest meseci.

Kako navode lekari, tada imaju problema da pronađu prave reči, treba im više vremena da obrade informacije ili imaju kraći fokus pažnje. Pacijenti koji imaju težu kliničku sliku, trpe najgore posledice, ističu naučnici sa Univerziteta Kembridž.

Studija o 46 Britanaca, koji su hospitalizovani sa koronom 2020. godine, pokazala je da su na testovima inteligencije postigli lošije rezultate nego što se očekivalo, u poređenju sa njihovim prosečnim rezultatima.

(MONDO)

Tagovi