Zdravlje

PRVOG DANA VIKENDA KORONA BROJKE U PADU: Manje od 500 zaraženih, još petoro preminulo!

Autor Tamara Veličković

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Korona virus je u prethodna 24 časa potvrđen kod još 428 osoba od 6.616 testiranih. Nažalost, preminulo je još pet osoba, a broj pacijenata na respiratorima je 24. Hospitalizovana su 333 kovid pacijenta širom zemlje.

Dan ranije, zabeleženo je 509 slučaja infekcije, uz 4 osobe sa smrtnim ishodom i 22 pacijenata na respiratorima.

OVO SU TEME DANA VEZANE ZA KORONU!

*ZABRINJAVAJUĆE POSLEDICE KORONE

Nakon studije u kojoj naučnici sa Univerziteta Kembridž tvrde da korona može smanjiti koeficijent inteligencije i ostariti mozak za čak 20 godina, doktor Borislav Kamenov istakao je da kovid ostavlja posledice na svakom organu.

"U momentu kada je pandemija bila aktuelna mi smo spasavali živote, bolest je bila veoma nepredvidiva, a sada je došlo na red da analiziramo dugotrajne posledice. Ako se pohrani u mozgu, napadaće imuni sistem, ako napadne srce, onda je tu fokus, bubreg. Nepredvidivo je gde će se posle ispoljiti u najgorem svetlu. Miokarditis, išijas, sve su to bile posledice mesecima posle korone, koje su se ponavljale. Veoma je nejasno šta se dešavalo tokom ove dve godine. Ovaj virus se nije ponašao po knjigama. Patofiziologija je bila veoma nepredvidiva. Ako se korona ne zaleči na pravi način, može da izazove ogromne posledice po mozak i celo telo", rekao je dr Jakovljević.

(MONDO)

Tagovi