Zdravlje

BLAGI SKOK KORONA BROJKI U SRBIJI: Nešto više od 400 zaraženih, troje preminulo

Autor Tamara Veličković

Najnovije informacije o korona virusu u Srbiji!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Prema najnovijim informacijama u Srbiji je u poslednja 24 sata korona potvrđena kod 445 osoba od 7.352 testiranih. Nažalost, još troje je preminulo, a na respiratorima se trenutno nalazi 15 kovid pacijenata.

Podsetimo, juče je u našoj zemlji bilo 426 zaraženih koronom, dve osobe su preminule, dok ih je 14 bilo na respiratorima.

Ovo su teme dana o virusu korona!

*Korona će ostati još 100 godina

Gostujući u "Uranku" na K1 Televiziji, dr Predrag Kon rekao je da će korona ostati još sto godina, a možda i duže, u čovečanstvu. Kon je kazao da će se pojavljivati i nove verzije virusa koje će izazivati nove pandemije.

Izvor: Prva TV/screenshot

"Živećemo sa koronom u narednih sto godina, a možda i duže. Nikako nemam nameru da 'mračim' i svakako da to neće biti ovim intenzitetom, ali novi virus se pojavio i ostaje sa nama. Kao što se i virus menja, menjaće se i naš odgovor na prisustvo virusa, što znači da će kliničke slike biti lakše. Ali, pojavljivaće se sigurno nove varijante ovog virusa i izazivaće pandemije. Od novembra kada se pojavio, omikron je do danas stvorio pet podvarijanti. To znači da se virus dobro snalazi i prilagođava. Svaka od tih varijanti uspela je da izbegne imunitet stečen vakcinacijom ili preležanom bolešću", rekao je on.

(MONDO)

Tagovi