Zdravlje

KAKO DA SE OSEĆATE DOBRO U SVOJOJ KOŽI? Ovo je tajna koju svaka žena treba da zna i da primeni već danas!

Izvor Promo

Koža je jedino mesto u kome možemo da budemo, ona je naša sigurna luka, ali i nešto što nas čini posebnim i jedinstvenim. Zbog toga je važno da se u njoj osećamo dobro i prijatno. Evo u čemu je tajna samopouzdanja!

Izvor: Shutterstock

Mnogi se osećaju nelagodno u svojoj koži, nesigurno, skrivaju je od pogleda. Ali, kada ostanu sami, upoređuju se sa drugima, sa slikama „savršenih žena“ sa naslovnih strana, traže sebi mane, fokusiraju se na svoje nedostatke... Želeli bi da im je koža tamnija, čvršća, čistija, bez kapilara, strija, celulita, bubuljica, fleka, bora… Neko drugi sanja o svetloj puti i nežnoj, tananoj koži… Šta god da je razlog vaše nesigurnosti, vreme je da se odmah setite šta je sve dobro što koža radi za vas- štiti vas od hladnoće i toplote, od vetra, štetnih spoljašnjih uticaja… Zahvaljujući koži i čulima možemo da osetimo nežni dodir osobe koju volimo, toplotu tela koje spava pored nas, dečje ručice dok nas drže oko vrata i mamin čvrst zagrljaj pun ljubavi… Koža je naš najveći organ ali i jedini način da osetimo one dragocene prolećne zrake sunca, svežinu vetra, fluidnost vode dok plivamo, topli pesak na plaži, senzualni dodir svilene haljine i baršunastog pliša...

Bila ona svetla ili tamna, mlada ili zrela, zahvaljujući svojoj koži smo drugačiji, jedinstveni...Iako nas ne određuje, ona je naš zaštitni znak i naše jedino sigurno mesto iz koga nemamo gde drugde da odemo... I zato prema njoj treba da budemo nežni! Da joj pružimo negu kakvu zaslužuje! Kada kažemo koža, ne mislimo samo na lice, kome obično posvećujemo najveću pažnju. Kao što temeljno i posvećeno biramo proizvode za čišćenje i negu lica, isti princip treba da važi i za kožu tela. Osim losiona, važno je obratiti pažnju prilikom izbora gela za tuširanje jer on u velikoj meri može da doprinese čistijoj, zdravijoj i više hidriranoj koži, pod uslovom da sadrži odgovarajuće sastojke. Hidratacija je uvek bila imperativ Dove gelova za tuširanje. Sadrže ¼ hidratantne kreme i obogaćeni su hidratizatorima koji se prirodno nalaze u koži.

Izvor: Promo

Reč je o ceramidima, vrsti lipida koji se nalaze u gornjem, površinskom sloju naše kože. Oni stvaraju zaštitni sloj i na taj način pomažu da barijera kože zadrži vlažnost i smanji vidljiva oštećenja nastala usled od spoljašnjih uticaja. Bez ceramida koža može postati suva, iritirana ili ispucala. Dove gelovi za tuširanje kreirani su tako da pospešuju proces stvaranja ceramida kako bi zaštitili kožu od isušivanja.

Izvor: Promo

Uz Dove, uživajte u svakom centimetru svoje kože koja će nakon tuširanja biti nežna, mekana i hidrirana. Obnovite ljubav prema svojoj koži! Neka tuširanje postane vaš omiljeni ritual opuštanja, prilikom koga ne mislite o svojim manama već učite da volite sebe baš takvi kakvi ste! Zapamtite da ne postoji savršeno telo koje treba da vam bude uzor, već je najvažnije da se vi u svom telu osećate prijatno, sigurno i lepo. I koga briga da li imate koji kilogram viška, opuštenu kožu, fleke, kapilare, celulit… Lepi ste i jedinstveni i možete sve što poželite! Zato osmeh na lice i krenite da osvojite svet!

Tagovi