Zdravlje

"GOSPODINE, PA VI IMATE JAJNIKE!" OTIŠAO KOD LEKARA, PA OSTAO U ŠOKU: 20 godina ga boleo stomak, sve vreme živeo u laži!

Autor Tamara Veličković

Nakon što je u mokraći primetio krv, muškarac je saznao da je rođen sa jajnicima.

Izvor: Shutterstock/BlurryMe

Kada je primetio da ima probleme sa mokrenjem, krv u urinu i bol u stomaku, muškarac iz Kine je otišao kod lekara, a tada je saznao neverovatnu istinu. Čen Li, čije je ime promenjeno zbog zaštite identiteta, saznao je da je rođen kao interseksualac.

Interseksualnost ili interpolnost koristi se za opisivanje osoba koje ne odgovaraju tipičnim definicijama za muški ili ženski pol. UN navodi da je između 0.05 i 1.7 odsto svetske populacije interseksualno.

Lekari su otkrili da je muškarac rođen sa ženskim polnim hromosomima, kao i jajnicima i matericom, uprkos tome što ima muške polne organe.

Čen, koji je sve vreme živeo kao muškarac, bio je šokiran kada je saznao istinu, a nakon toga su mu hirurški uklonjeni materica i jajnici. Bolovi su se javili u pubertetu, kada su lekari mislili da se radi o upali slepog creva. Sa tim ubeđenjem su započeli i lečenje, ali su se simptomi nastavili i nakon obavljene procedure.

Muškarac je zapravo 20 godina imao menstruaciju, a da to nije znao.

Nakon lekarskog pregleda prošle godine, konačno su pronašli uzrok njegovih simptoma. Posle operacije uklanjanja jajnika i materice, njegov hirurg, Luo Ćiping, rekao je da se Čen brzo smirio i da mu je samopouzdanje vraćeno.

"On može da živi svoj život kao muškarac, ali ne može da se razmnožava jer njegovi testisi ne mogu da proizvode spermu", rekao je hirurg.

Iako je interpolnost izuzetno retka, u martu prošle godine, žena u Kini koja je pokušavala da zatrudni otkrila je da je biološki muškarac. Za 25-godišnju Kineskinju, poznatu kao Pingping, rečeno je da ima muški Y hromosom, uprkos tome što je imala ženske polne organe i što je ceo život živela kao žena.

(MONDO)