Niste jedine!

PRELEPE, POZNATE I PLIVAJU U PARAMA, A IMAJU ČUKLJEVE: Slavne dame MUKU MUČE sa ovim problemom, pogledajte fotografije!

Autor Teodora Boškovski

Njihov izgled poželele bi mnoge dame, ali ove poznate žene imaju jedan "problem"

Izvor: Profimedia

Uvek je za oko lepo videti moderan par cipela na ženi, pogotovo ako su u pitanju elegantne štiklice koje se savršeno uklapaju uz odevnu kombinaciju. Međutim, često je takva obuća neudobna, a najčešći zdravstveni problem, koji se javlja usled višečasovnog nošenja i stajanja na nogama, jesu dosadni čukljevi - male izbočine na nožnom palcu.

Poznata je rečenica ''izdrži sve za lepotu'', ali složićete se da to nije toliko tačno ukoliko narušava vaše zdravlje. Upravo ove koštane izbočine zgloba mogu da dovedu do brojnih problema. Osim toga što izazivaju neprijatan bol, oni vam takođe smetaju prilikom nošenja obuće.

Mnoge poznate ličnosti muče muku sa njima. One su postale mete komentarisanja nakon mnogobrojnih javnih događaja na kojima su uslikane sa otvorenom obućom i čukljevima kako "vire" iz njih.

Retko ćete da čujete da je neka od njih izvršila operaciju, upravo zbog toga što postoji bojaznost da više neće moći da prošetaju crvenim tepihom u visokim štiklama. Oštro oko paparaca je uspelo da usnimi njihova stopala, a ovim poznatim damama čukljevi i te kako mogu da pokvare celokupan izgled.

Izvor: Profimedia

 Poznata američka voditeljka Opra Vinfri se sa čukljevima bori godinama, ali i dalje nije uspela da reši taj problem. Pa tako, ni vojvotkinju od Saseksa, Megan Markl, čukljevi nisu ''zaobišli''. Ona je čak i operisala jedan na levoj nozi. I Amal Kluni je uslikana u prelepim sandalama, ali utisak malo kvari čukalj koji viri iz obuće. 

Izvor: Profimedia

Zato uvek je bolje i zdravije birati kvalitetnu i udobniju obuću, pa čak i ako ona ne izgelda toliko savršeno, nego trpeti konstantne bolove.

Pogledajte koje sve poznate dame imaju problema sa čukljevima i kako oni izgledaju:

(MONDO)