Pažljivo!

VIŠE OD 1/4 PAROVA IMA ANALNI SE*S, A NE ZNAJU ŠTA RIZIKUJU: Za sve je kriv trend velikih zadnjica - posledice su OPASNE

Autor Teodora Boškovski

Evo kako analni odnos može da izazove zdravstvene probleme, vodite računa!

Izvor: YouTube/Canal 13

Večita tabu tema kod mladih, pored ostalih seksualnih tema, jeste i analni odnos. Kada je vreme za njega i da li je uopšte "zdrav"?

Često viđen u filmovima za dorasle, a uzevši u obzir i najnoviji trend po kome idelanu ženu odlikuje velika zadnjica, muškarcima analni seks više nije fantazija, već realno očekivanje u odnosu sa partnerkom. Ipak, sve zavisi od inidividue. Neke žene uživaju u njemu, dok je drugima to bolno i stresno iskustvo, ali kako bi udovoljile svom partneru ipak pristaju na njega. Samo u SAD i Velikoj Britaniji više od jedne četvrtine žena je imalo analni odnos sa svojim partnerom. A razlozi su različiti: neke su to radile iz puke radoznalosti, druge zato što im prija ili jer su se osećale pod pritiskom partnera.

Dve doktorke Tabita Gana i Lesli Hant su ukazale i na negativne strane analnog odnosa, te su navele da on može da izazove bol, krvarenje, inkontineciju i dugotrajne povrede.

"Analni seks se iz sveta pornografije preselio u svet medija", istakle su one.  Pa tako, u nekim popularnim serijama poput "Seks i grad" ili trenutno aktuelne "Euforije", on je postao prihvatljiv.

"On se više ne smatra ekstremnim ponašanjem u odnosu, već se prikazuje kako je zapravo poželjno i prijatno iskustvo", objasnila je doktorka Gana.

Analni odnos je još jedna od stvari koja dovodi do nastanka rizika od polno prenosivih bolesti, jer se on često dovodi u vezu sa konzumiranjem alkohola, droga, menjanjem partnera i nekorišćenjem kondoma.

Takođe, žene koje ga upražnajvaju češće pate od inkontinecije, odnosno nevoljnog "puštanja" mokraće, nego muškarci, dok prema rečima hirurga, povrede anusa mogu da dovedu do daljih problema.

Zato je važno da pre upuštanja u ovu vrstu odnosa porazgovarate sa partnerom, ali i da se dovoljno edukujete i budete dobro pripremljeni. Ukoliko ste ipak ljubitelj analnog odnosa, vodite računa da se pravilno i spremite - ovo su neki od saveta.

(MONDO)