Zdravlje

IMAO TAČKU NA NOSU, DOKTOR REKAO DA JE OD SUNCA: Dijagnoza koju je dobio je ŠOKANTNA, ne zna se da li će mu OTPASTI

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Muškarac imao tačku na nosu, doktori ga poslali kući - sad ima nekrozu tkiva!

Izvor: Shutterstock

Nemac kojem su doktori rekli da ima opekotine od Sunca mogao bi da ostane bez nosa u jednom od šokantnijih slučajeva koji su završili u medijima u poslednjih nekoliko meseci. Neimenovani muškarac iz Nemačke, koji ima 40 godina, otišao je kod lekara nakon što mu se na nosu pojavila crvena tačka. Rečeno mu je da je u pitanju previše izlaganja Suncu i poslat je kući. Ali nakon nekoliko dana, fleka na nosu počela je da menja boju u crnu i da se širi.

Nemac se vratio kod lekara, gde je dobio nekoliko šokantnih dijagnoza. Utvrđeno je da ima majmunske boginje, jer su mu se u međuvremenu pojavile i rane po telu, ali i prvi put su mu urađeni testovi na polno prenosive bolesti. Utvrđeno je da ima i sidu i sifilis, a lekarima je rekao da se nikada u životu nije testirao na prisustvo ovih bolesti.

Antivirusni lekovi dali su rezultate u lečenju promena na koži, ali nisu bili posebno delotvorni kada je u pitanju oštećenje tkiva nosa.

Pacijent je, prema pisanju nemačkih medija, imao toliko odmakao slučaj sifilisa i bio je imunokompromitovan, da je njegovo telo bilo podložno nekrozi odnosno odumiranju tkiva. Lekari nisu saopštili dalji tok njegovog lečenja.

Nemačka je na trećem mestu po broju slučajeva majmunskih boginja u svetu, i trenutno ih ima skoro četiri hiljade. U Americi ih ima najviše, preko 12.000 dok je Španija druga sa skoro 6.000 slučajeva.

(MONDO)