Zdravlje

KOJE ŽENE IDU KOD PLASTIČARA DA IH ULEPŠA "TAMO DOLE": Hirurzi otkrili šta da očekujete od operacije - utiče na SE*S!

Autor Maja Gašić

Kako plastična operacija genitalija utiče na intimni život i ko se najčešće odlučuje na nju?

Izvor: Shutterstock/Mironmax Studio

Žene nakon porođaja često rade plastične operacije intimne zone, ali nije to jedini slučaj kada žele da poboljšaju izgled "tamo dole", kažu hirurzi i objašnjavaju kako su korekcije koje su nekada bile tabu, sada praktično nešto sasvim uobičajeno. 

U svetu plastične hirurgije postoje operacije o kojima se često govori u medijima, pa čak ih pacijenti reklamiraju "na sva usta", ali ima i onih koje obično kriju od javnosti jer ih je sramota. Bilo da ih prećutkuju ili, pak, nemaju problem da o njima javno govore, veliki broj pacijenata se obraća hirurzmima sa zahtevom da im ulepšaju izgled genitalija.

Po nekim statistikama, u SAD svake nedelje plastičnog hirurga posete oko tri žene koje dolaze na konsultacije u vezi sa intimnom regijom. Popularizacija ove vrste plastične hirurgije dobija na zamahu, žene su postale otvorenije i spremnije da rešavaju svoje estetske ili funkcionalne probleme u intimnoj zoni.

Najčešće se odlučuju na operaciju genitalija nakon porođaja.

"Porođaj vrlo često utiče na izgled intimne zone kod majke, a u tome može da pomogne plastična operacija", ističu stručnjaci. Ove operacije ni na koji način ne narušavaju kvalitet intimnog života, a ponekad ga čine još boljim i senzualnijim.

Plastični hirurzi napominju da većinu pacijenata čine žene starosti ozmeđu 25 i 40 godina. Među njima, pored onih koje su se prijavile za intervenciju nakon rađanja, ima i onih koje jednostavno nisu zadovoljne izgledom svojih genitalija. Ovo nezadovoljstvo prerasta u kompleks a koji ih dalje blokira da imaju intimne odnose sa suprotnim polom i ostavre vezu, objašnjavaju hirurzi.

MONDO