Zdravlje

DEVOJKU (20) LEKARI SVE VREME UBEĐIVALI DA JE LENJA: Patila je od bolesti koja se TEŠKO LEČI, simptome niko ne prepozna!

Autor Teodora Boškovski

Devojku (20) su doktori ubeđivali da je previše lenja, a onda su otkrili da ima rak štitne žlezde!

Izvor: TikTok/screenshot/courtneypaigenettleton/Instagram/screenshot/courtneynettleton

Devojka po imenu Kortni Netlton (20) šokirala je mnoge nakon što je ispričala zbog čega je završila u bolnici. Ona je znala dnevno da spava i po 14 sati, pa je nakon izvesnog vremena potražila pomoć lekara. Nakon što su joj uradili razne testove, isprva su ustanovili da su u pitanju isključivo simptomi lenjosti.

Međutim, njeno stanje je nastavilo da se pogoršava sve dok u jednom trenutku nije osetila kvržicu na vratu. Nakon detaljnih analiza otkriveno je da je sa 20 godina dobila rak štitne žlezde. Lekari, prijatelji i roditelji ostali u šoku, s obzirom na to koliko godina ima, ali i da od raka štitne žlezde najčešće oboljevaju ljudi u 30-im godinama.

Dok ju je doktor opšte prakse na početku uveravao da su simptomi koje je osećala, poput neraspoloženja, preteranog umora, smalaksalosti i pojava bubuljica, uobičajeni za ljude njenih godina, Kortni je ipak osećala da je nešto drugo po sredi.

"Tada su svi znali bolje moj organizam od mene", izjavila je ona.

Kortni je na kraju imala dve operacije i više terapija, nakon što joj se rak proširio na limfne i krvne sudove. A dok čeka da se potpuno oporavi od druge operacije, ona podršku dobija od porodice i dosta prijatelja. Priznala je da se trenutno suočava sa anksioznošću, a za kraj je svima poručila:

"Verujte svojim instiktima i onome što osećate, zauzmite se za sebe, čak i onda kada vas ubeđuju u suprotno".

Koji su znaci raka štitne žlezde?

Ova vrsta kancera mnogo je češća kod žena, nego kod muškaraca, a ovo su znaci na koje treba posebno da obratite pažnju i ukoliko ih primetite hitno se javite lekaru:

  • Kvržica koja se može osetiti ili je vidljiva kroz kožu na vratu
  • Promena glasa
  • Poteškoće pri gutanju
  • Neobičan kašalj
  • Bol u vratu i grlu

Imajte u vidu da rak štitne žlezde obično ne pokazuje nikakve znake ili simptome u ranoj fazi bolesti, a otkriva se tek na ultrazvuku ili magnetnoj rezonanci.

Pogledajte i video u kojem Kortni prikazuje podršku prijatelja:

 (MONDO)