Zdravlje

DETOKS NAPITAK ZA LEPŠI UKUS I MIRIS TAMO DOLE?! Žene poludele za novim trendom, a za sve je zaslužna jedna namirnica

Autor Teodora Boškovski

Novi recept za detoks piće za žemski polni organ je postao apsolutni hit na Internetu!

Izvor: doucefleur/Shutterstock/TIKTOK/reinsdaz

Mogli smo više puta na društvenim mrežama da vidimo brojne savete i trikove koji se odnose na zdravlje. Pored nestručnih ljudi, postoje i oni čiji saveti mogu da budu od koristi. Pa tako, jedna korisnica po imenu Reina, podelila je svojim pratiocima na TikTok-u neobičan recept, tačnije detoks piće za vaginu.

Ženski polni organ je po prirodi kiselast, a kod nekih žena može da se javi i metalni ukus. To zavisi od brojnih faktora, a opšte je poznato da sok od ananasa pomaže postizanju normalne ravnoteže pH vrednosti vagine.

Ova korisnica je podelila malo složeniji, ali koristan recept za lepši ukus, ali i miris vagine, što je potvrdila i ginekolog i stručnjak za seksualno zdravlje, doktorka Sara Velš. Ona je rekla da su čak i studije pokazale da su borovnice korisne za postizanje normalne pH vrednosti vagine, a odlične su i u borbi protiv bakterija i urinarnih infekcija, kao i sok od ananasa.

A za ovaj detoks napitak su vam potrebni sledeći sastojci:

  • med
  • sok od limuna
  • jabukovo sirće
  • cimet
  • borovnice
  • voda i led

Sve sastojke dobro pomešajte i vaš detoks za vaginu je spreman! Međutim, doktorka Sara je skrenula pažnju da konzumiranje ovih namirnica pre samog seksualnog odnosa, neće odmah da napravi neku bitnu razliku.

Zdrava vagina je odraz vašeg sveukupnog zdravstvenog stanja, a namirnice poput ovih su samo propratni deo toga. Zato je mnogo važnije da redovno vodite računa o intimnoj higijeni, ishrani, fizičkoj aktivnosti i uopšteno da brinete o seksulanom zdravlju i redovno posećujete ginekologa.

Pogledajte i video kako se pravi detoks piće za vaginu:

(MONDO)