Zdravlje

DOŠLA JE U BOLNICU ZBOG MIGRENE, PA PALA U KOMU I UMRLA: Stanje koje se LAKO LEČI zbog jedne stvari KRENULO po ZLU!

Autor Maja Gašić

Žena umrla zbog injekcija protiv glavobolje.

Izvor: Shutterstock/Motortion Films

Ema Grejndžer (51), poreklom iz Vorstera u Velikoj Britaniji, a koja se preselila u Kinu zbog posla učiteljice, tragično je završila nakon što je uzela lek protiv migrene. Ema je provela 18 meseci u komi nakon što je bila u klinici zbog prepisanih injekcija hidrokortizona!

Rutinski tretman lečenja jake glavobolje pošao je po zlu. Zbog injekcija hidrokortizona je upala u komu u kojoj je bila punih 18 meseci. Poboljšanja nije bilo, i Ema je umrla pred očima svog partnera zbog bolesti koja je lako mogla da se izleči.

Kako se ispostavilo, Ema koja je patila od migrena nije zbog kovida mogla da dođe do lekova koje inače koristi, pa su joj kineski lekari prepisali osam injekcija hidrokortizona. Ispostavilo se da je ovaj tretman bio koban za nju. Kod pete injekcije je došlo  do zastoja srca.

"Lekari su je oživeli, ali Ema i dalje nije mogla da diše i pala je u komu", ispričao je njen partner Adrijan Kejsi.

Kejsi je ispričao kako se njegova partnerka borila više od godinu dana za život, priključena na aparate za održavanje, ali da je nažalost preminula sredinom septembra.

Migrena je izuzetno jaka glavobolja koja češće pogađa žene nego muškarce. Statistike kažu da otprilike jedna od pet žena i jedan od 15 muškaraca pati od migrena. Obično počinju u ranom odraslom dobu, a isprva se manifestuje kao pulsirajući bol na jednoj strani glave koji, kako vreme promiče, dobija na težini. Kod mnogih se javljaju i mučnina, povećana osetljivost na svetlost ili zvuk, a ponekad se simptomi ublaže nakon što pacijent povrati.

MONDO