Zdravlje

ZBOG BUBULJICA SAM SE ZATVARALA U KUĆU, SADA VIŠE NEMAM PROBLEM: Dermatolozi kažu da postoji trajno rešenje, evo i koje!

Izvor Promo

Bubuljice i akne su problem sa kojom se ne suočavaju samo mladi, već i oni stariji od 25 godina. Dermokozmetički brend La Roche-Posay nudi rešenje u vidu Effaclar linije.

Izvor: Shutterstock

“Teško je objasniti nekome ko nikada nije imao bubljice koliko je to veliki problem, ne samo estetski, već i psihološki i socijalni. To je višegodišnja i mukotrpna borba tokom koje je bilo mnogo prolivenih suza, mnogo samoizolacije, ali i podsmešljivih pogleda… Sve je počelo u pubertetu, kada su i ostali u razredu imali poneku bubuljicu na čelu. Svi su su se susretali s promenama na svom telu i licu ali niko nije imalo toliko bubuljica kao ja”, počinje svoju priču naša čitateljka koja danas ima trideset godina ali joj je period borbe s bubljicama ostao duboko urezan u sećanje.

“Sitne bubuljičice na licu prerastale su u velike, upaljene, crvene i pune gnoja. Tada sam mislila da sam najružnija osoba na svetu. Kad se pogledam u ogledalo, videla sam samo te ogromne bubuljice, nestala sam ja kao osoba, one su me u potpunosti okupirale. Više se i ne sećam koliko puta sam rekla da ne mogu da izađem s društvom jer nisam želela da me vide u najgorem izdanju. Prekrivala sam bubuljice slojevima pudera kako bih otišla u školu, izbegavala sam da se fotografišem, da se družim… Kad god je bilo neko porodično okupljanje, svi iz familije bi imali neki savet za mene- šta da mažem, čime da čistim kožu, koji preparat da kupim… Govorili su “proći će to čim prođe pubertet”, ali nije prošlo! Bubuljice nisu želele da odu od mene ni kada sam upisala fakultet. Pratile su me na prve kolokvijume i ispite, zbog njih sam propuštala brucoške žurke, zatvarala se u kuću, skrivala od tuđih pogleda u autobusu, u prodavnici, biblioteci… Usput, trošila sam mnogo novca na različite preparate, svaki put verujući da će mi taj novi konačno rešiti problem i omogućiti mi da živim kao i svi ostali. Bilo je boljitaka, upalni procesi su se smirivali i taman kad bih se ponadala da je kraj, bubljice bi ponovo buknule. Godine su prolazile u tom začaranom krugu sve dok nisam dobila preporuku dermatologa za La Roche- Posay Effaclar liniju za kožu sklonu aknama. To mi je trajno rešilo problem i sada konačno mogu da kažem zbogom nepravilnostima na koži! “

Naša čitateljka je samo jedna od mnogih koje su se suočile ili se još uvek bore s bubljicama i problematičnom kožom. Akne ne biraju pol- podjednako su zastupljene i kod muškaraca i kod žena i jedan su od najčešćih kožnih problema koji pogađa gotovo 40 odsto ljudi starijih od 25 godina. Bilo da su nastale usled klimatskih promena, uticaja spoljnih agresora kao što su – zagađenje vazduha, uticaj sunčevih zraka, ili zbog neadekvatne ishrane, akne pogađaju odrasle, gotovo jednako koliko i mlade. Osim što utiču na estetiku lica, utiču i na mentalno zdravlje a istraživanja su pokazala da se gotovo 50 odsto pacijenata sa aknama samoizoluje dok polovina ispitanih ima sklonosti da razvije i određena stanja depresije. Bilo da pripadate prvoj ili drugoj grupi, jedno je sasvim sigurno – potrebno vam je efikasno i brzo rešenje, ono iza kojeg stoji 90.000 dermatologa!

Izvor: Promo

La Roche- Posay Effaclar Ultra koncentrovani serum sa novom poboljšanom formulom i kombinacijom aktivnih sastojaka u visokim koncentracijama deluje kao piling i sredstvo za umirenje kože, dok istovremeno sprečava ponovno pojavljivanje akni i drugih nesavršenosti. Ovaj lagani serum za lečenje akni sa salicilnom kiselinom, osim što čisti, pomaže u sprečavanju novih nepravilnosti na licu. Takođe, rešava i problem nastanka mikrokomedona, nevidljivih golim okom, a koji su jedan od vodećih problema na koži. Serum sadrži tri kiseline i niacinamid koji pruža vidljivu efikasnost, prekriva nepravilnosti i u periodu od 28 dana umanjuje do 49 odsto ožiljaka uzrokovanih aknama.

Nega kože iz ugla stručnjaka
Specijalno adaptiran proizvod za kožu sklonu aknama, Effaclar Ultra Koncentrovani Serum razvijen je od strane dermatologa, zbog čega je o njegovoj upotrebi najbolje čuti upravo od strane stručnjaka. Na najčešća pitanja o nezi kože i borbi protiv akni odgovara dr Jovana Majstorović, specijalista dermatovenerologije.

1.Pravilni koraci za negu problematične kože
,,Problematična koža sklona nepravilnostima može da bude vrlo izazovna za negu. Često previše aktivnih sastojaka iz različitih linija mogu da osuše i dehidriraju kožu, zato je uvek savet da se koriste proizvodi iz iste linije kako bi bio ostvaren željeni efekat. Najpre je važno očistiti kožu, upotrebom umivalice koja je definisana za određeni tip kože. Nakon toga savetujem eksfolijaciju, kako bi se uklonile mrtve ćelije i sprečilo novo začepljivanje pora, a poslednji korak u nezi je krema koja ima i hidrirajuće komponente’’ izjavila je dr Majstorović.

Izvor: Promo

 2. Odabir pravog trenutka za početak Effaclar rutine
,,Effaclar Ultra Koncentrovani serum od brenda La Roche-Posay namenjen je najpre adultnoj populaciji, jer pored odličnog efekta na adultne akne, deluje i kao dobar anti-aging proizvod’’, dodaje dr Majstorović. ,,On može da se koristi u tretmanu adolescentnih akni jer sadrži sjajnu kombinaciju salicilne, glikolne i lha kiseline, dok je niacinamid posebno važan sastojak koji umiruje kožu, jača njenu barijeru i prosvetljava ten’’.

3. Prvi rezultati nakon već dve nedelje
,,Preporuka je da se serum koristi svako veče ukoliko se primenjuje samostalno ili svako drugo veče, ukoliko se kombinuje sa retinolom. Najpre savetujemo da se kombinuje sa drugim proizvodima iz Effaclar linije’’, savetuje ona. ,,Studije pokazuju da je kod 83 odsto korisnika koža sjajnija i glađa već od prvog dana, a nakon dve nedelje 90 odsto finih linija je smanjeno, dok je 92 odsto osoba izjavilo da su im pore manje vidljive’’.

Effaclar Duo Plus – saveznik za mlade
Pored adultnih akni, sa ovim problemom suočavaju se i mlađe generacije. U ovom mladalačkom dobu zbog različitih izazova, stresa i hormona posebno trpi i koža, zbog čega je za njih najbolji izbor Effaclar Duo+ krema. Formula je zasnovana na bazi tri ključna sastojka: niacinamid koji smanjuje crvenilo i upalne procese, procerad koji štiti od pojave fleka na koži nakon povlačenja akni i aqua posae filiformisa i manoze koji pomažu u uspostavljanju ravnoteže i stimulišu regeneraciju kože. Glavni benefiti Effaclar Duo+ kreme su brzo čišćenje postojećih bubuljica, sprečavanje njihove ponovne pojave i ograničavanje rizika od pojave fleka.

Kada je u pitanju borba protiv akni, bilo da ste tinejdžer ili spadate u kategoriju odraslih, ono što je važno je da rešenje postoji. Pružite svom licu proverenu negu i izaberite dobitnu kombinaciju iz Effaclar linije.

Izvor: Promo

Za dodatne informacije o brendu La Roche-Posay posetite zvaničnu web-stranicu i zapratite La Roche-Posay na Instagram i Facebook stranici.

Tagovi