Zdravlje

UVEČE SAM ISCEDILA BUBULJICU I POGLEDAJTE ŠTA VIDIM DANAS: Lekar me je šokirao, mogla sam da UMREM - ne radite ovo!

Autor Tamara Veličković

Nakon što je iscedila bubuljicu na bradi, osetila je neizdržive bolove zbog kojih se obratila lekaru.

Izvor: TikTok/screenshot/tylabrim

Svi znamo da niko ne savetuje ceđenje bubuljica na svoju ruku, jer na taj način postižemo samo suprotan efekat. Ipak, niko ne bi rekao da jedna bubuljica može da rizikuje naše zdravlje, a to se dogodilo devojci koja želi da upozori sve koji kubure sa aknama.

Naime, Tila Brimblekomb imala je bubuljicu na bradi koja joj je dugo stajala. Kada je shvatila da neće proći, odlučila je da je iscedi i kako kaže, to se ispostavilo kao greška koju je još skuplje mogla da plati. Istisnula ju je pre nego što je otišla u krevet, a ujutru se probudila sa otečenom bradom.

Tila je dobila infekciju, zbog čega sada upozorava ostale devojke. Lekar joj je dao antibiotike, a ona je u viralnom snimku rekla: "Ako imate bubuljicu i niste sigurni da li je to zaista najobičnija bubuljica, a ne neka ozbiljnija nečistoća na koži lica, moj vam je savet da je ne dirate".

"Ja sam počela da primećujem malu bubuljicu koja mi je bižla na bradi, ali se za razliku od klasične, nalazila nešto malo dublje u mojoj koži i uvek sam mislila da će nestati sama od sebe. Ipak, to se nikad nije dogodilo i, umesto da sam je ignorisala kao što je trebalo, ja sam odlučila da je istisnem", rekla je devojka i dodala:

"U sledeća 24 sata nakon što sam je istisnula, počela sam da osećam neizdrživu bol. Znala sam da nešto nije u redu. Došlo je do infekcije od koje sam, kako mi je kasnije objasnio lekar, mogla i da umrem. Na svu sreću, došla sam dovoljno rano, pa nije bilo pogoršanja", objasnila je.

Njen snimak sakupio je nekoliko miliona pregleda, a mnoge devojke su napisale da im se slična stvar dogodila. "Ovo se dogodilo i meni, završila sam sa ožiljkom na licu koji mi je svakodnevni podsetnik na to da više nikad ne smem ni da taknem bubuljicu, a kamoli da pokušam da je iscedim", napisala je jedna korisnica.

Više od 80 odsto slučajeva akni kod adultne populacije se javljaju kod žena. Smatra se da ove akne nastaju kao posledica hormonskih promena tokom života jedne žene. Oduprite se porivu da čačkate i cedite bubuljice, jer takve radnje vode samo ka nastanku ožiljaka. Ukoliko imate blagi oblik akni, možete porazgovarati sa farmaceutom o mogućoj terapiji i preparatima dostupnim bez recepta.

(MONDO)