Zdravlje

OTKRIVENO ZBOG ČEGA JE PREMINUO ČUVENI HAGRID! Robiju u kratkom roku otkazali organi, a jedno mu uništilo SVE U TELU!

Autor Teodora Boškovski

Poznati glumac Robi Koltrejn preminuo je zbog višestrukog otkazivanja organa i sepse. A ovo su uzroci!

Izvor: YouTube/Supercut Action

Slavnog holivudskog glumca Robija Koltrejna, kojeg većina pamti po najpoznatijoj ulozi Hagrida u franšici "Hari Poter", preminuo je prošle nedelje u 72. godini, a sada je otkriven i uzrok smrti.

Koltrejn se dugo godina borio sa gojaznošću i dijabetesom tipa dva. Ali glavni uzrok njegove smrti bilo je višestruko otkazivanje organa. Prema doktorskim izveštajima, glumac je imao i sepsu - trovanje krvi koje nastaje kada imuni sistem preterano reaguje na infekciju i počinje da oštećuje tkivo i organe.

Za postavljanje dijagnoze sepse potrebna su dva od sledećih merila:

  • temperatura viša od 38° ili manja od 36°C
  • frekvencija srca viša od 90/min
  • frekvencija disanja viša od 20/min
  • leukociti viši od 12,0,&4,0

Osim toga, Koltrejn je bolovao od teškog oblika osteoartritisa, degenetarivne bolesti zglobova zbog čega je ostao bez hrskavice u jednom od kolena, a poslednjih godina je bio vezan za invalidska kolica zbog konstantnog bola. Takođe, poznati "Hagrid" je imao infekciju donjih disajnih puteva, a zatim i srčani zastoj. Vest o njegovoj smrti potresla je ljude širom sveta, kao i njegove kolege, a Danijel Redklif, koji je ujedno tumačio lik Hari Potera, napisao je:

"Robi je bio jedan od najsmešniji ljudi koje sam ikada upoznao i stalno nas je kao decu zasmejavao na setu".

O tome, koliko gojaznost i manjak aktivnosti mogu da dovedu do drugih, težih oblika oboljenja i ozbiljnih bolesti, samo je dokaz da su prevencija, kao i briga o zdravlju, jedni od načina da se zaštitimo. Vodite računa o sebi i redovno idite na preglede kod lekara i stručnih ljudi!

(MONDO)