Neverovatan slučaj

"OBRATIO MI SE DOKTOR SA ONOG SVETA I REKAO DA URADIM SKENER MOZGA": Lekari u šoku - glas je bio u pravu, našli su TUMOR

Autor Maja Gašić

Ženi je glas rekao da uradi skener mozga, da bi se ispostavilo da zaista ima tumor.

Izvor: Shutterstock/ORION PRODUCTION

Prema izveštaju o slučaju objavljenom u "British medical journal", 1984. godine, žena u ranim 40-im je rekla da je bila sama kod kuće, čitala je knjigu kada je čula glas koji joj se obraća. Ovaj glas je obavestio da ima tumor na mozgu i da joj je moždano stablo upaljeno i da treba da ode i zatraži skeniranje, prenosi "IFLScience".

Ovaj neobičan medicinski slučaj uzdrmao je svet, pa i one koj nisu skloni da veruju u ovakve fenomene. Žena iz San Franciska je otkrila da joj je dijagnostikovan tumor na mozgu nakon, nakon što su je "glasovi koje je čula" ubedili da ode na skener. Ovu priču je na Twitteru objavio jedan korisnik, a tvit je postao viralan sa više od 43.000 lajkova i 6.500 retvitova.

"Dijagnozu postavili glasovi koji su posledica halucinacije", napisao je korisnik ove mreža.

"Žena koja čuje glasove je tražila da joj se uradi CT, jer tvrdi da ima tumor na mozgu. Njen psihijatar je naredio skeniranje da bi je razuverio, a zapravo je otkriveno da zaista ima tumor. Posle operacije, glasovi su joj se zahvalili što ih je poslušala i nestali su", dodao je.

Evo šta je glas poručio Amerikanki: 

"Molim te, nemoj da se plašiš. Znam da je šokantno što me čuješ, ali ovo je najlakši način kog sam mogao da se setim", rekao joj je glas. "Moj prijatelj i ja smo radili u Dečjoj bolnici u ulici Grejt Ormond i želeli bismo da vam pomognemo", dodao je, što one koji veruju za zagrobni život navodi da poveruju da su se Amerikanki obratili neki lekari "sa onog sveta". 

Prema "IFLScience", pacijentkinja je zatražila psihijatrijsku pomoć i nakon dijagnoze funkcionalne halucinatorne psihoze, dobila je lekove. Halucinacije su se na neko vreme smirile, ali su se vratile kada je bila na odmoru u inostranstvu.

Glas je tada obavestio da ima tumor na mozgu i da joj je moždano stablo upaljeno i da treba da ode i zatraži skeniranje, prenosi "IFLScience". Kako bi je smirili, lekari su pristali da joj urade sken i obrate pažnju baš na bolesti koju je glas naveo. Ispostavilo se da je iz halucinacije proizašla tačna dijagnoza. 

Žena je operisana, tumor je uklonjen, ali kada se probudila iz operacije, ponovo je čula glas koji je rekao:

"Drago nam je što smo vam pomogli. Zbogom."

Po lečima doktora, koji ju je pratio 12 godina kasnije, glas koji ju je upozorio se više nije vraćao. 

MONDO