Zdravlje

VODITELJKA SLAGALICE 2 PUTA JE POBEDILA TUMOR! Mislili da je ŽLEZDA, a ono što joj je rekao doktor NIKAD NEĆE ZABORAVITI

Autor Teodora Boškovski

Voditeljka poznatog kviza znanja "Slgalica" Marija Gacin otkrila da se dva puta borila sa tumorom.

Izvor: MONDO, Stefan Stojanović

Milica Gacin, voditeljka poznatog kviza znanja kod nas, "Slagalica", jedno vreme je morala da se povuče sa malih ekrana zbog opake bolesti. Njoj je naime bio dijagnostikovan tumor dojke, i to čak dva puta.

O privatnom životu voditeljke se vrlo malo zna, a ni ona sama ne iznosi nikakve detalje o njemju u javnosti. Međutim, kada je reč o opakoj bolesti sa kojom se izborila, Milica Gacin je odlučila da s javnošću podeli kako je zapravo izgledala njena borba sa tumorom na dojci i da na taj način skrene pažnju svim ženama.

"Prvi put sam otkrila dobroćudni (benigni)  tumor pred porođaj sa mlađom ćerkom Hanom, koja sada ima 14 godina. Doktori su mislili da je mlečna žlezda, ali kako se ona nije povukla ni posle dva meseca, pozvala sam doktora i predložio je da ukloni tumor. Iako su me mnogi savetovali da ništa ne diram, ipak sam poslušala doktora", ispričala je svojevremeno Gacin u intervjuu za magazin "Gloria". Međutim, tumor se nažalost vratio, zbog čega je ponovo morala na operaciju.

"Posle druge operacije sam pitala doktora zašto mi se to desilo, a on je odgovorio: 'Zato što se nervira'. Potpuno staloženo mi je ispričao da se ne vredi nervirati jer tada u telu dolazi do disbalansa hormona i moje grudi odreaguju tako", ispričala je voditeljka ne krijući da joj je život u određenim trenucima bio veoma stresan.
Jedan od teških perioda sa kojim se suočila jeste i onaj kada ju je tadašnji suprug sasvim iznenada i neočekivano ostavio. Međutim, nakon teških situacija i oporavka hrabra voditeljka se vratila na male ekrane!

Benign tumor, a koji je imala voditeljka Gecin, leči se tako što se uklone u potpunosti. Jedini rizik jeste da može iznova da se pojavi na istom mestu i upravo tada treba biti oprezan i uz praćenje lekara redovno odlaziti na preglede i proveravati stanje organizma. Tumori su inače male izrasline ili zadebljana u dojci, a osim kućnog pregleda (napipavanjem), preventivni odlazak na skrining i mamograijuje, minimum jednom godišnje je poželjno i preporučljivo.

(MONDO/Kurirs.rs)