Zdravlje

OVA JAVNA MESTA I PREDMETI SU LEGLO ZARAZE! Na jednom virus može da se zadrži 17 dana - evo šta odmah TREBA DA URADITE

Autor Teodora Boškovski

Na ovim javnim mestima ima najviše bakterija i virusa!

Izvor: YouTube/Printscreen/ KindOfRosy

Sezona prehlada i gripa je i dalje u jeku, a bakterije i viruse možemo da zaradimo na svakom koraku, počevši od kvaka na vratima, pa sve do prodavnica. Evo na koja mesta bi trebalo da obratimo više pažnje:

Bankomati

Bankomati su među najprometnijim predmetima, pogotovo na početku meseca kada leže plata. Nakon podizanja novca malo ko obrati pažnju na pranje ruku, a i u žurbi je to malo teže. Zato je uvek dobro da sa sobom nosite vlažne maramice ili antibakterijsko sredstvo za pranje ruku. Takođe, izbegavajte da dodirujte lice prljavim rukama. Pored bankomata i novac ume da bude leglo bakterija. Naučnici su dokazali da virus gripa može zadržati na novcu čak 17 dana.

Jelovnici

Jelovnik u restoranu je pre vas dodirnulo i prelistalo nekoliko ljudi i ostavilo na njemu bakterije. Obično se oni ne dezinfikuju tako često. Zato, sledeći put kad odete u restoran, ne zaboravite na pranje ruku, prvo naručite, a potom operite ruke.

Kolica

Kolica na točkiće u prodavnicama mogu takođe da budu pune bakterija. Antibakterijske maramice ili sredstvo su najbolje rešenje. Nije loša ideja da prebrišete ručke na kolicima, pogotovo ukoliko imate malu decu.

(MONDO)