Strašno

PATOLOG O NAJSTRAŠNIJOJ SMRTI ZA KOJU JE SVET ČUO: Svađa oko devojke završila se JEZIVOM AGONIJOM - Trajalo je satima

Autor Maja Gašić

Najgora smrt za koju je čovečanstvo čulo desilo se u Njujorku, kada je jedan momak upao u šaht sa ključalom vodom.

Izvor: Shutterstock/Just dance/instagram/drjudymelinek

Koji je najgori način da se umre? Nedavno su naučnici otkrili da je jedna drevna persijska metoda mučenja - skafizam, u samom vrhu najjeziijih i najbolnijih smrti, ali ako govorimo o urbanim sredinama i nesrećama, priča koju je ispričala dr Džudi Melinek iz Njujorka će vas zalediti. 

Ona je iz svoje bogate prakse patologa izdvojila jedan slučaj od kog i dan danas ima noćne more kad ga se seti. Nastradali se zvao Šon Dojl, a evo kako je umro. Nesrećnik je upao u šaht sa ključalom vodom, a doktorka iz Njujorka je detaljno objasnila zašto je ovo bila najgora smrt za koju je čula.

"Najgore noćne more koje sam ikada imala, otkad radim kao patolog, dogodile su se nakon što sam obavila obdukciju Šona Dojla", rekla je.

Iako je često pitaju o najgorem načinu umiranja, Melinek obično odgovara: "Ne želite da znate."

Međutim, tek u retkim situacijama pristane da ispriča priču o Dojlu, barmenu koji je 2002. izašao na piće sa svojim prijateljem Majklom Rajtom i njegovom devojkom. Neka pretpostavka je da su se momci potukli, nakon što je Dojla prijatelj optužio da flertuje sa njegovom devojkom.

Iako su detalji o svađi ostali nejasni, ono što je poznato jeste da se noć završila tako što je  barmen bačen sa 5,5 m u otvoreni šaht. Međutim, zbog kvara na ulici i pucanja cevi, u šahtu je bila ključala voda. 

Sad sledi najjeziviji deo. Dojl nije preminuo odmah. Naprotiv, kad su stigla kola Hitne pomoći i vatrogasci, nesrećnik je još uvek bio živ. Stajao je potopljen u klučaloj vodi i vrištao, dozivajući pomoć. Međutim, niko nije mogao da siđe u šaht jer je dole bilo oko 148 stepeni Celzijusa.

Tek nakon četiri sata je Dojlovo telo izvučeno. Bilo je potpuno "skuvano", a termometar je detektovao da je u tom trenutku temperatura tela bila 51 stepen C. Po mišljenju Melinekove, verovatno je bila viša, ali 51 je bio maksimum koji je termometar mogao da očita. 

Dok su Dojlovi ostaci stigli do stola za obdukciju, doktorka je primetila da mu se koža potpuno ogulila i da su mu unutrašnji organi bili "skuvani". Rekla je da je izgledao kao "skuvani jastog". 

Pošto nije imao povrede glave, niti slomljene kosti, to je značilo da je bio potpuno svestan dok se bukvalno kuvao u ključaloj vodi. Da stvari budu još jezivije, jedan tiktoker je u videu koji je objavio na ovoj mreži otkrio da u slučaju opekotina od pare nervni završeci ne 'odumiru', kao što se to dešava kod vatre.  

"Što znači da je Šon sve osetio."

Što se tiče Rajta, tadašnji izveštaji navode da je optužen za ubistvo drugog stepena, iako to nije navedeno na internetu. Priča se i da je Rajtova devojka rekla da su momci samo bili grubi, što znači da je incident sa šahtom verovatno bio samo nesrećan slučaj. Nesreća koja se završila verovatno najstrašnijom smrću koju je svet ikada video.

MONDO