Zdravlje

"VEĆ 6 MESECI NE MOGU DA DOŽIVIM EREKCIJU SA ŽENOM!" Očajnom muškarcu stručnjaci pritekli u pomoć - PRVO URADI OVO

Autor Teodora Boškovski

Jedan muškarac se požalio da ne može da ima erekciju sa svojom suprugom. Evo šta su mu savetovali stručnajci!

Izvor: Shutterstock/Antonio Guillem

Kada je reč o intimnom odnosima, svaka nepravilnost i zdravstveno stanje mogu da nas zabrine, pogotovo muškarace koji ne mogu da dožive erekciju. Nekako to predstavlja pravi udarac na muškost.

Upravo se sa tim susreo jedan muškarac koji je anonimno na Internetu podelio svoju muku. Kako kaže, uvek je uživao u uzbudljivim intimnim momentima sa svojom ženom, ali nakon što je uradio vazektomiju pre šest meseci, počeo je da se bori sa postizanjem erekcije.

"Imam 42, a moja žena 39 godina. U braku smo deset godina i imamo dvoje dece. Znali smo da ne želimo više dece, pa smo nakon što smo istražili sve opcije, odlučili se za jednu - vazektomiju", započeo je ovaj muškarac, a zatim otkrio da nakon toga ne može da doživi erekciju.

"Brinem se da će moja žena pomisliti da je ne volim ili da mi nije više privlačna. Ništa ne može biti dalje od istine", dodao je ovaj očajan muškarac.

Odmah nakon njegove objave stručnjaci su mu pritekli u pomoć. Kako kažu, nema razloga da bi vazektomija izazvala initmne poteškoće. Međutim prevelika zabrinutost, stres i anksioznost da to sakrije od supruge može da se dovede u pitanje.

"Uverite svoju ženu da je volite i želite, ali recite da vam treba malo pomoći da ponovo poboljšate svoj se*sualni život. Ako vam to ne pođe od ruke, vreme je da se obratite svom lekaru za pomoć", savetovali su ga stručnjaci.

Inače, vazektomija je manji hirurški zahvat, koji se uglavnom provodi ambulantno pod lokalnom anestezijom. Reč je o trajnom prekidanju protoka sperme iz testisa u ureter, tj. izlaska sperme napolje pri ejakulaciji. Zato se, najčešće, za vazektomiju i odlučuju muškarci koji ne žele više da imaju decu, ili ne žele potpmstvo uopšte.

(MONDO)