Zdravlje

TOALET PAPIR NAM NE TREBA! MAMA ŠOKIRALA INTERNET: Krpom briše sve i štedi novac, a evo šta radi kad joj dođu gosti...

Autor Teodora Boškovski

Jedna mama i njena porodica uopšte ne koriste toalet papir...

Izvor: TikTok/Screenshot/channonrose1

Teška vremena iziskuju i nove mere štednje. Kako bi uštedela, jedna mama se odlučila na neobičan vid lične higijene - potpuno je izbacila taolet papir iz upotrebe i zamenila ga ‘’porodičnom krpom’’ za višekratnu upotrebu.

Ono je svoju odluku detaljno objasnila u videu koja je prošlog meseca postavila na Jutjubu, što je ostavilo mnoge u čudu. Kako kaže ova mama iz Kolorada, ona radije bira krpe za pranje jer misli da je običan toalet papir "odvratan", dodajući da se tokom brisanja mrvi i ostavlja tragove.

Njena porodica takođe, pored krpe, koristi i bide za pranje, što se smatra za jedan od boljih načina higijene nakon obavljanja velike stolice, pogotovo u azijskim zemljama. Za ove pamučne krpe, kaže da su mekane i udobne, a pritom štede novac koji bi inače davala na skupoceni toalet papir. Kada ostane bez krpa, ona ih regularno ubacuje u mašinu za pranje veša.

Radoznali ljudi koji su pogledali njen video upitali su se da li i gostima daje pamučne krpe umesto papira, na šta je ona odgovorila potvrdno.

‘’Da, uvek imamo običan toalet papir za goste. Imam sve za jednokratnu upotrebu za goste, samo to ne mi ne koristimo", odgovorila je ona.

Pogledajte više u videu: