Zdravlje

2 RANJENA DEČAKA U MASAKRU U OŠ VLADISLAV RIBNIKAR IDU KUĆI: Stanje devojčice je NAJKRITIČNIJE, a evo kako je učiteljica

Autor Maja Gašić

Najnovije informacije o stanju ranjenih u pucnjavi u školi Vladislav Ribnikar

Izvor: Kurir/Petar Aleksić

U masovnoj pucnjavi u beogradskoj OŠ "Vladislav Ribnikar" maloletni dečak(13) je iz vatrenog oružja usmrtio devet ljudi, odmoro đaka i jednog radnika obezbeđenja, dok je sedmoro ranio. Šest đaka i nastavnica se sa prostrelnim ranama nalaze u Urgentnom centru, odnosno na klinici u Tiršovoj.

Prema poslednjim informacijama, od troje povređenih učenika zbrinutih u Dečijoj klinici u Tiršovoj dva dečaka sa prostrelnim ranama nogu su dobro i uskoro će biti puštena kući. Devojčica koje je primljena u bolnicu sa  povredama glave i dalje životno je ugrožena. Dr Milika Ašanin je rekao da mnogo bolje stanje dvoje učenika i nastavnice koji su posle ranjavanja zbrinuti u Kliničkom centru Srbije, da su komunikativni.

Dr Ašanin je bio oprezan i u vezi stanja dečaka koji je primljen sa najtežim povredama, ali koji je nakon operacije u boljem stanju, ali još uvek ne može da se kaže da je van životne opasnosti.

Institut za mentalno zdravlje u Beogradu je otvorio dve telefonske linije za psihološku pomoć i podršku porodicama stradalih u OŠ "Vladislav Ribnikar", nastavnicima i učenicima: 063 868-17-57 i 063 868-22-17. Takođe, na Klinici za psihijatriju UKCS formiran je tim stručnjaka koji će biti dostupan za podršku svima kojima je potrebno. Telefoni koji su dostupni na Klinici za psihijatriju: 011 268-50-50, 011 366-21-24 i 063 310-723.

(MONDO)