Zdravlje

FOTOGRAFIJA LEGENDARNOG GLUMCA OBIŠLA SVET I SLOMILA SRCA: Porodica krila da je doživeo MOŽDANI UDAR - sad je u kolicima

Autor Tamara Veličković

Fotografija filmske i pozorišne legende Tima Karija preplavila je društvene mreže.

Izvor: YouTube/Fanmio

Filmska i pozorišna legenda Tim Kari (77), zvezda serijala "Rocky Horror Picture Show", verovatno će ući u istoriju kao jedan od najvećih glumaca u istoriji. Svet je oduvek brujao o njegovom neospornom talentu, ali se povukao i danas živi mirnim životom, daleko od očiju javnosti.

Tim Kari je pre deset godina doživeo moždani udar. Njegova porodica je ovu vest godinu dana krila od medija, a tri godine kasnije, Tim se pojavio prvi put u javnosti. Tada je istakao da je zadržao svoj smisao za humor koji mu je mnogo pomogao kada se dogodio moždani udar. Danas se kreće uz pomoć kolica, a govor mu je i dalje malo usporen. Još uvek ide na fizikalne i govorne terapije, a najnovija fotografija preplavila je društvene mreže.

Iako više ne glumi, Kari se povremeno pojavljuje u javnosti kako bi proslavio godišnjice ili gostovao u video-pozivima sa fanovima. Poznat je po ulogama u filmovima "Rocky horror picture show", "Eni", "Mrak film 2", a ljubitelji horora pamte ga kao stravičnog klovna iz filma "To". Ostvario je i brojne televizijske i pozorišne uloge.

Moždani udar je vodeći uzrok smrtnosti u našoj zemlji, po čemu smo u samom vrhu od nekoliko evropskih zemalja sa najvećom stopom smrtnosti. Statistika kaže da svake godine moždani udar u Srbiji doživi između 20.000 i 25.000 ljudi. Lekari navode da je od ključnog značaja prepoznati problem i tražiti pomoć.

"Postoje tipični znaci akutnog moždanog udara i kao što sama definicija kaže, to je nešto što se naglo desi sa našim funkcionisanjem. To su najčešće znaci da oslabi ili se potpuno oduzme jedna polovina tela, ruka, noga, lice, izgubi se moć govora, bilo da ne možemo da govorimo ili da razumemo ono što nam neko govori. Može da se izgubi vid, na jedno oko ili oba. Takođe, osoba može da se tetura, ne može da hoda, može da se javi izuzetno jaka glavobolja sa povraćanjem", objasnila je jednom prilikom prof. dr Aleksandra Pavlović.

Tim Kari
Izvor: YouTube/Fanmio

(MONDO)